Μαντώ Γαστεράτου: «Υπάρχουν στιγμές που η ένταση των νεύρων σου βαράει κόκκινο»

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

10 Σεπτεμβρίου 2022 09:25

Ένας μήνας συμπληρώθηκε από την ημέρα που η Μαντώ Γαστεράτου έφερε στον κόσμο την κόρη της.

Η ραδιοφωνική παραγωγός και παρουσιάστρια Μαντώ Γαστεράτου μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς φίλους της τα συναισθήματά της και τις σκέψεις της για τη μητρότητα.

Κατέστησε σαφές ότι δεν είναι όλες οι στιγμές ευτυχισμένες και ξέγνοιαστες.

Συγκεκριμένα, δημοσίευσε σειρά από φωτογραφίες στον προσωπικό της λογαριασμό Instagram, γράφοντας το ακόλουθο μακροσκελές κείμενο στη λεζάντα:

«INSTAGRAM VS REALITY

INSTAGRAM

Σήμερα το λιονταράκι μου κλείνει ένα μήνα ζωής! Αυτές οι μέρες είναι από τις πιο ευτυχισμένες ημέρες της ζωής μου. Κάθε μέρα είναι μια διαφορετική, ξεχωριστή εμπειρία και τα πρωινά μας έχουν γίνει πιο χρωματιστά και φωτεινά!

REALITY

Όντως σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα! Η μικρούλα μου είναι ένα μήνα στην αγκαλιά μου… Ναι φυσικά και είμαι χαρούμενη, φυσικά και οι μέρες μου έχουν πολλές ευτυχισμένες στιγμές. Όμως είναι στιγμές το τονίζω αυτό!

Δεν γίνεται να είσαι όλο το 24ωρο χαρούμενος.

Μην κοιτάς που στα sm όλοι ανεβάζουμε μόνο τις ευτυχισμένες και ξέγνοιαστες στιγμές, λες και ζούμε μόνιμα στο παραμύθι της Σταχτοπούτας που η άμαξα δεν γίνεται κολοκύθα ποτό…

Το να φέρεις μια ζωή στον κόσμο δεν σημαίνει πως είσαι μέσα στην τρελή χαρά όλη μέρα κάθε μέρα. Οι αλλαγές είναι τόσο μεγάλες που υπάρχουν στιγμές που δεν ξέρεις ποιος πραγματικά είσαι. Τόσο πολύ η καινούρια καθημερινότητα σε κάνει να μην δίνεις καμία προτεραιότητα στον εαυτό σου. Αυτές οι μέρες είναι σαν να ζεις ‘την ημέρα της Μαρμότας’, το ίδιο σενάριο σε ρεπετισιόν κάθε μέρα που περιλαμβάνει ξύπνημα, τάισμα, άλλαγμα πάνας, παιχνίδι, βόλτα, τάισμα, νανούρισμα, τάισμα, αλλαγή πάνας, παιχνίδι…

Υπάρχουν στιγμές που νιώθεις ότι ο μοχλός που ρυθμίζει την ένταση των νεύρων σου, βαράει κατευθείαν στα κόκκινα. Ο ψυχαναγκασμός που έχω να είναι όλα τα πράγματα στη θέση τους με κάνει και υποφέρω από τρελά νεύρα όταν βλέπω παιχνίδια στο πάτωμα, πεταμένα ρούχα (που φυσικά δεν προλαβαίνω να μαζέψω ούτε για πλάκα) και ακαταστασία στον χώρο.

Για τη δυσκολία του να καταφέρνεις να συνεννοηθείς με ένα δίχρονο και να είσαι ‘αποτελασματικος γονέας’ χωρίς να γίνουν τα νεύρα σου κρόσια, ας μιλήσουμε άλλη φορά…

Το πώς τα καταφέρνει ο καθένας από εμάς που έχει παιδιά είναι μια τεράστια συζήτηση. Θα ήθελα πολύ να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία και να μου γράψετε πώς τα καταφέρνετε.

Ειλικρινά θα με ενδιέφερε πολύ να μάθω:) ❤».