Μαντόνα: Οικονομικός θρίαμβος για το “Celebration Tour” – Πόσα εκατομμύρια έβγαλε

Συντάκτης: Newsroom

11 Ιουνίου 2024 14:17

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Billboard Boxscore, οι 80 συναυλίες του «Celebration Tour» πούλησαν 1,1 εκατ. εισιτήρια

Η «βασίλισσα της ποπ» Μαντόνα είναι πλέον η μόνη γυναίκα καλλιτέχνιδα που έχει πραγματοποιήσει έξι περιοδείες με εισπράξεις άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων η καθεμία.

Οι μόνοι που το έχουν καταφέρει είναι οι Eagles, οι Rolling Stones, οι U2 και ο Μπρους Σπρίνγκστιν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Billboard Boxscore, οι 80 συναυλίες του «Celebration Tour» πούλησαν 1,1 εκατ. εισιτήρια και έφεραν έσοδα 225,4 εκατ. δολάρια.

Η εμβληματική σταρ ανακοίνωσε για πρώτη φορά την περιοδεία της τον Ιανουάριο του 2023, με προγραμματισμένη ημερομηνία έναρξης τον Ιούλιο του ίδιου έτους. Όμως, εξαιτίας σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετώπισε, καθυστέρησε να ξεκινήσει ένα σκέλος της περιοδείας στη βόρεια Αμερική με πάνω από 20 σταθμούς.

Εκατομμύρια για τη Μαντόνα και στην Ευρώπη

Το ντεμπούτο της στην Ευρώπη έγινε στην 02 Arena στο Λονδίνο, τον περασμένο Οκτώβριο, και περιλάμβανε 27 συναυλίες σε 10 χώρες, οι οποίες απέφεραν εισπράξεις $77,5 εκατ. και 429.000 εισιτήρια.

Μέχρι το τέλος του έτους, η Μαντόνα έδωσε τρεις συναυλίες στο Μπρούκλιν και δύο στην Ουάσιγκτον, προτού συνεχίσει στη βόρεια Αμερική με 42 συναυλίες από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο.

Στις ΗΠΑ και τον Καναδά κέρδισε 133,1 εκατομμύρια δολάρια, πουλώντας 616.000 εισιτήρια, και εκτόξευσε τις συνολικές εισπράξεις της περιοδείας.

Επίσης, τα έσοδα από τη Λατινική Αμερική με πέντε συναυλίες στο Palacio de los Deportes της πόλης του Μεξικού ήταν της τάξης των $14,8 εκατομμυρίων, με 82.400 εισιτήρια.

Συνολικά, το «The Celebration Tour», με τις αστρονομικές εισπράξεις των 225 εκατομμυρίων δολαρίων, σηματοδοτεί την πιο κερδοφόρα περιοδεία της Μαντόνα από το 2012, αναφέρει η Daily Mail.