Μαρέβα Μητσοτάκη: «Ας σταματήσουν, λοιπόν, ορισμένοι να μιλούν για το «πότε» και ας σκεφτούν το από «ποιόν» και το «γιατί» είπε για τη Σοφία Μπεκατώρου

24 Ιανουαρίου 2021 20:15

Η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Μητσοτάκη, έχει αποδείξει πολλάκις πως δεν αρκείται στον τυπικό τίτλο της «πρώτης κυρίας» της χώρας και πολλές φορές παρεμβαίνει με δημόσιες τοποθετήσεις σε θέματα που αφορούν την κοινωνία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το ίδιο έκανε και μετά τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου και με μήνυμά της στα social media στήριξε από την πρώτη στιγμή τη χρυσή Ολυμπιονίκη.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά και τη Σάσα Σταμάτη στέκεται γι’ ακόμα μία φορά στο πλευρό της αθλήτριας, ενώ παράλληλα δίνει και μία απάντηση σε όλους όσοι έσπευσαν να ρίξουν σκιές και ερωτηματικά στην καταγγελία της.

«Η πράξη της Σοφίας είναι γενναία όχι απλά επειδή κατήγγειλε μία αποτρόπαια πράξη, αλλά επειδή ήξερε πως θα έπρεπε να αντιμετωπίσει και ένα μέρος της κοινωνίας που προτιμά να αναρωτιέται «γιατί έγινε τώρα η καταγγελία» παρά «γιατί έγινε η αποτρόπαια πράξη». Η Σοφία κατονόμασε τον πρωταγωνιστή της, καταθέτοντας και τα στοιχεία που την τεκμηριώνουν. Ας σταματήσουν, λοιπόν, ορισμένοι να μιλούν για το «πότε» και ας σκεφτούν το από «ποιόν» και το «γιατί».

Ο καθημερινός πολιτισμός μας θα κάνει ένα βήμα μπροστά όταν το Κράτος Δικαίου θα συμβαδίζει με την ευαισθησία μας για τα ανθρώπινα δικαιώματα», είπε η Μαρέβα Μητσοτάκη.