Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Πλήρης ανατροπή στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει κατά του Νίκου Κουρή

10 Μαρτίου 2022 20:40

Μίκης Θεοδωράκης: Απαγορεύεται στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το επίθετο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη

Έπειτα από δύο αναβολές, έγινε 8 Φεβρουαρίου η  εκδίκαση της υπόθεσης η οποία και δημοσιεύτηκε η απόφαση. Ο Νίκος Κουρής παρέστη μέσω της συνηγόρου του, Φωτεινής Ροζάκη, ωστόσο η πλευρά της Μαργαρίτας Θεοδωράκη δεν παρευρέθηκε στο δικαστήριο.

Ομως αυτό που έχει σημασία είναι η πλήρης , ανατροπή που υπάρχει στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων. Αυτά τα  είχε καταθέσει η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, κατά του Νίκου Κουρή ο οποίος δήλωνε γιος του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, εκτός γάμου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, η προσωρινή δικαστική απόφαση που είχε εκδοθεί στις 29 Σεπτεμβρίου, έδινε το δικαίωμα στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το επώνυμο του Μίκη, χωρίς όμως την επίκληση ότι είναι γνήσιο τέκνο του.

Με τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε κάνει εναντίον του η Μαργαρίτα Θεοδωράκη ζητούσε από τον Νίκο Κουρή να μην χρησιμοποιεί το επώνυμο «Θεοδωράκης» και να μην επικαλείται πως είναι γιος του μουσικοσυνθέτη.

Έπειτα από δύο αναβολές, η τακτική εκδίκαση της υπόθεσης έγινε 8 Φεβρουαρίου και δημοσιεύτηκε η απόφαση. Ο Νίκος Κουρής παρέστη μέσω της συνηγόρου του, Φωτεινής Ροζάκη, ωστόσο η πλευρά της Μαργαρίτας Θεοδωράκη δεν παρευρέθηκε στο δικαστήριο.

Η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων απορρίφθηκε ως «απαράδεχτη, λόγω αοριστίας, καθόσον η αιτούσα δεν επικαλείται λόγους που να θεμελιώνουν την ύπαρξη επείγουσας περίπτωσης για την επικαλούμενη προστασία του δικαιώματος της προσωπικότητάς της.

Έτσι, ο Νίκος Κουρής και με δικαστική απόφαση, θα μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί το επώνυμο «Θεοδωράκης», αλλά μπορεί να ισχυρίζεται ότι είναι γιος του Μίκη, καθώς η τελική κρίση υπερτερεί κάθε προσωρινής.

Όλα τα παραπάνω επιβεβαίωσε και η Φωτεινή Ροζάκη, η δικηγόρος του Νίκου Κουρή, η οποία σε επικοινωνία με το TLIFE ανέφερε πως ο πελάτης της κέρδισε στην δικαστική διαμάχη με την Μαργαρίτα Θεοδωράκη, η οποία για την ώρα κρατά την σιωπή της.