Μαργαρίτης Σχοινάς στην ΕΡΤ: Μέχρι το τέλος Ιουνίου 400 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων στην ΕΕ

Δημοσιεύθηκε: 23 Απριλίου 2021 19:40
Μαργαρίτης Σχοινάς στην ΕΡΤ: Μέχρι το τέλος Ιουνίου 400 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων στην ΕΕ

«Μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχουμε 400 εκατ. δόσεις εμβολίων στην ΕΕ που μας φέρνουν στον στόχο μας για την επίτευξη της ανοσίας του γενικού πληθυσμού μέσα στο καλοκαίρι» τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις».

Υποστήριξε ότι υπήρξε μια εταιρεία η οποία υποεκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της. Εξήγησε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία ανέλαβε ισχυρές δεσμεύσεις που δεν κατάφερε να εκπληρώσει και «αυτό μας έριξε πίσω μερικές εβδομάδες, στις οποίες προστέθηκαν και κάποιες εβδομάδες καθυστέρησης στις οποίες οι εταιρείες υπέβαλαν τις αιτήσεις τους για έγκριση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων» δήλωσε και πρόσθεσε «Ευτυχώς, όμως, υπήρξε μια άλλη εταιρεία, η Pfizer, που υπερεκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της και μέσα στην πορεία του δεύτερου τριμήνου του ’21, μέχρι τέλη Ιουνίου, η Ευρώπη θα είναι πλήρως στους στόχους της, θα έχουμε δηλαδή μέχρι το τέλος του Ιουνίου γύρω στις 400 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων στις οποίες αν προσθέσουμε και τις 100 που είχαμε στο πρώτο τρίμηνο μας φέρνουν απόλυτα στους στόχους μας για την επίτευξη της ανοσίας του γενικού πληθυσμού μέσα στο καλοκαίρι».

«Υπάρχει μια εμβληματική ημερομηνία η 14η Ιουλίου που είναι η επέτειος της Γαλλικής Επανάστασης και θα ήταν πολύ καλά να τα καταφέρουμε να φτάσουμε στο 70% της ανοσίας τότε» δήλωσε.

 

Δώστε σε ζωή σε αυτό που ονειρεύεστε με τα έπιπλα GAND.