Μαρία Χάνου: «Δεν ήθελα να σχετίζομαι με τους γονείς μου στη δουλειά»

19 Μαΐου 2022 20:15

Μαρία Χάνου: «Δεν ήθελα να σχετίζομαι με τους γονείς μου στη δουλειά»

Η Μαρία Χάνου βρέθηκε ανάμεσα στις οικοδέσποινες της Κυψέλης στην ΕΡΤ και μίλησε για την πορεία της στην υποκριτική από την τρυφερή ηλικία των 11 ετών. Όταν πρωταγωνίστησε για πρώτη φορά στις Μάγισσες της Σμύρνης

Η Μαρία Χάνου είναι ένα παιδί που γεννήθηκε με το ένα πόδι στο καλλιτεχνικό σανίδι. Από πολύ μικρή ηλικία πήρε τον πρώτο της ρόλο, αλλά δεν έμεινε εκεί. Βέβαια ακολούθησε η επιτυχία της στη σειρά Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα του Alpha. Και στο πλευρό του Σπύρου Χατζηαγγελάκη, έφτιαξαν το ζευγάρι με το οποίο ταυτίστηκαν όλοι οι 25άρηδες.

Η μητέρα της, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου την βοηθούσε να μάθει τον ρόλο της

«Μου κρατούσε τα λόγια. Έπαιζε κι εκείνη στη σειρά αλλά παίζαμε σε άλλες σκηνές. Δεν της άρεσε η ιδέα να μπω στον χώρο έτσι κατευθείαν. Γιατί κι εγώ μπήκα 18 χρονών. Δεν ήμουν μαθήτρια να περάσω στο πανεπιστήμιο. Φαινόταν. Δεν διάβασα. Δεν ήμουν σε φάση. Πέρασα σε μια σχολή στο Μεσολόγγι αλλά δεν συνέχισα. Παρόλα αυτά της μητέρας μου δεν της άρεσε η ιδέα να πάω από 18 χρονών σε μια δραματική. Προτιμούσε να σπουδάσω κι άμα θέλω τόσο πολύ να πάω. Γιατί ο χώρος είναι απαιτητικός και είναι καλό να έχεις μια άποψη. Θεωρούσε ότι να μπεις από το σχολείο κατευθείαν εκεί είναι ένα βαθύ βήμα».

Προσπάθησε να κάνει καριέρα ανεξάρτητη από αυτή των γονιών της και είναι ευχαριστημένη που τα κατάφερε

«Τώρα σιγά σιγά το κάνω αυτό γιατί ήταν και δική μου αγωνία πολύ αυτή. Δεν ήθελα να σχετίζομαι με έναν τρόπο που είναι αχρείαστος. Κάθε άνθρωπος στη δουλειά του κάνει τον δικό του κόπο και πορεία. Οι αντιλήψεις αυτές με άγχωναν κάπως στην αρχή. Η αλήθεια είναι όμως ότι μόνος σου είσαι πάνω στη σκηνή, μόνος σου μπροστά στην κάμερα. Αυτό είναι αυταπόδεικτο. Σιγά σιγά κι εγώ δυνάμωνα και τώρα πια έχω αρχίσει να το αναγνωρίζω στον εαυτό μου».

Δέχεται πολλές ερωτήσεις για τους γονείς της

«Σε συνεντεύξεις συχνά μου κάνουν ερωτήσεις γιατί αφορά και τον κόσμο. Με μεγαλύτερη ευκολία απαντώ πια γιατί νιώθω ότι δεν με χαρακτηρίζει στον χώρο και τη δουλειά μου. Ήταν οι ερωτήσεις για τη μαμά μου, για τον μπαμπά μου. Με κούραζε γιατί ήταν μόνο αυτό. Δεν μπορούσε να ήταν κι αλλιώς γιατί στην αρχή δεν είχα κάνει τίποτα. Είχα κάνει μια δυο δουλειές. Θα σε ρωτήσουν γι’ αυτό γιατί αυτό μπορεί να αφορά και τον περισσότερο κόσμο. Με άγχωνε. Έλεγα κοίτα να δεις θα είναι μόνο αυτό. Εγώ ανησυχούσα ότι θα γίνεται αυτός ο συσχετισμός και ότι δεν θα μπορώ να υπάρξω πιο ακέραιη». Είπε συμπληρώνοντας η Μαρία Χάνου.