Μαρία Καρρά: Δίωξη στη χήρα του Γιώργου Τράγκα για δύο κακουργήματα

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

24 Φεβρουαρίου 2023 08:22

Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος της χήρας του Γιώργου Τράγκα, Μαρίας Καρρά σχετικά με τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης για τα οικονομικά έτη 2012 έως 2019.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε βάρος της δημοσιογράφου Μαρίας Καρρά αφορούν το αδίκημα της υποβολής ανακριβών δηλώσεων πόθεν έσχες που φέρεται να διέπραξε τα έτη 2012 έως το 2015 καθώς και αυτό της μη υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες για τα έτη από το 2015 έως το 2019, διάστημα που ήταν εν ζωή ο εκδότης Γιώργος Τράγκας, ο οποίος απεβίωσε το 2021.

Για την υπόθεση διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία μετά από πόρισμα που διαβιβάστηκε από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος που διενέργησε ελέγχους μετά τον θάνατο του εκδότη και δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα.

Σύμφωνα με την Αρχή, η Καρρά το επίμαχο διάστημα είτε δεν υπέβαλε ως όφειλε, δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης είτε δεν δήλωνε μεγάλης αξίας περιουσιακά στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα οικονομικά στοιχεία που δεν συμπεριελάμβανε η χήρα του Τράγκα στις δηλώσεις πόθεν έσχες, εκτιμώνται σε τρία εκατομμύρια ευρώ κατ’ έτος και αφορούν ποσά καταθέσεων, σε ατομικούς ή και κοινούς λογαριασμούς με τον εκλιπόντα εκδότη ή και σε απόκτηση ακίνητης περιουσίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Καρρά, ως δημοσιογράφος, είχε υποχρέωση από το νόμο να υποβάλλει δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης αλλά όπως διαπιστώθηκε είτε δεν τις υπέβαλε για το παραπάνω χρονικό διάστημα είτε τις υπέβαλε και ήταν ανακριβείς.

Η Καρρά έδωσε εξηγήσεις πριν από λίγους μήνες στην Εισαγγελία ως ύποπτη για τη διάπραξη των δύο κακουργημάτων.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε σε ανακριτή ενώπιον του οποίου θα κληθεί να απολογηθεί η κατηγορούμενη.

Η τελευταία, από τη δική της πλευρά, αναμένεται να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία της.

Σε πρόσφατες δηλώσεις της, πάντως, υποστήριξε ότι αποτελεί θύμα στοχοποίησης.

«Με στοχοποίησαν, λες και ήταν πιόνι στα χέρια μου κι εγώ έκανα τα πάντα», είπε χαρακτηριστικά η Καρρά στην εφημερίδα «Real News».

Παράλληλα, έκανε λόγο για «επικοινωνιακό κανιβαλισμό» για τα όσα έχουν ακουστεί γύρω από την υπόθεση.