Μαρία Κορινθίου: «Ανέβηκα πάνω στη ζυγαριά και συγκλονίστηκα»

15 Μαΐου 2022 09:20

Μαρία Κορινθίου: «Ανέβηκα πάνω στη ζυγαριά και συγκλονίστηκα»

Η Μαρία Κορινθίου εισέβαλε στο πλατό του Χαμογέλα και πάλι, φανερά ανανεωμένη στην εμφάνισή της και τους εντυπωσίασε όλους με την μεγάλη της αλλαγή

Η Μαρία Κορινθίου κατάφερε να χάσει πολλά κιλά και μίλησε στη Σίσσυ Χρηστίδου για την απόφασή της να κάνει δίαιτα. Ενώ αναφερόμενη στο #metoo δεν μάσησε τα λόγια της.

«Αισθανόμουν ότι πνιγόμουν. Ανέβηκα πάνω στη ζυγαριά και συγκλονίστηκα γιατί είχα πάρει αρκετά κιλά. Εκείνη την ώρα είπα ‘τώρα ξεκινάω διατροφή και αποτοξίνωση’. Πήγα σε διαιτολόγο». Είπε αρχικά.

«Τα δύο χρόνια που ήμασταν σε καραντίνα πήρα τα κιλά μου. Και ο Γιάννης (ο σύζυγός της) μου είπε ‘κάνε κάτι έχεις παχύνει’. Δεν ζορίστηκα. Ήμουν προσηλωμένη και αποφασισμένη από την αρχή. Είπα ότι αν δεν κάνω τώρα δίαιτα δεν θα τα χάσω ποτέ. Μου αρέσουν έτσι κι αλλιώς και τα ψητά και οι σαλάτες. Το μόνο που με ενόχλησε ήταν ότι έπρεπε να τρώω γιαούρτι και να κόψω τους καφέδες».
Το #metoo και η δικιά της εμπειρία

Για το #metoo και στην απόπειρα βιασμού που έχει γίνει εις βάρος της

«Όταν είδα ότι κάποια πάνελ κορόιδευαν το περιστατικό αντέδρασα ψύχραιμα. Ήταν κάποιοι που το χλεύαζαν και είπα ότι ‘θα έπρεπε να ντρέπεστε γιατί μπορεί να υπάρχουν κορίτσια που να θέλουν να καταγγείλουν τέτοια περιστατικά και με τον τρόπο που το αντιμετωπίζετε να τα κάνετε να μην θέλουν να μιλήσουν’». Σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η προσωπική της εμπειρία: «Ήρθε έξω από το σπίτι. Φαινόταν ότι με περίμενε. Εγώ γυρνούσα από το θέατρο και πάρκαρα το αυτοκίνητο. Και την ώρα που βγήκα και έκλεισα την πόρτα είδα κάποιον που ερχόταν προς το μέρος μου με κουκούλα. Έτρεξα προς την πόρτα του σπιτιού αλλά ήρθε στο πλάι μου και του είπα να φύγει γιατί θα αρχίσω να φωνάζω».

Έχει δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση στη δουλειά της;

«Στα ξεκινήματα μου ναι από έναν σκηνοθέτη. Εγώ έκανα τη χαζούλα, εκείνος αντέδρασε έντονα και τσακωθήκαμε. Γύρισε και μου είπε ότι δεν θα κάνω τίποτα έτσι και δεν θα πάω μπροστά. Ήταν παραπάνω από φλερτ, ήταν πιεστικό, επιτακτικό. Έβλεπες ότι ήθελε να σε καθοδηγήσει εκεί που ήθελε. Έκανα ότι δεν καταλάβαινα, για να μπορέσω να τον αντιμετωπίσω».

Η ίδια θα συνεχίσει να πρωταγωνιστήσει στον μονόλογο «Τζόρνταν». «Είναι ένα σπουδαίο έργο. Αυτός ο ρόλος είναι κομμάτι μου πια. Δεν τον αφήνω. Τον Σεπτέμβριο η παράσταση θα συνεχιστεί». Δήλωσε στη Σίσσυ Χρηστίδου.