Μαρία Πετεβή: «Άρχισα να παθαίνω κρίσεις πανικού σε ηλικία 21 χρονών»

Συντάκτης: Newsroom

24 Ιουλίου 2022 09:40

Μαρία Πετεβή: «Άρχισα να παθαίνω κρίσεις πανικού σε ηλικία 21 χρονών»

Η Μαρία Πετεβή μίλησε για τον ρόλο που παίζει η ψυχοθεραπεία στην καθημερινότητα και πως τη βοήθησε να αντιμετωπίσει τις κρίσεις πανικού που πάθαινε

Η ηθοποιός που γνωρίσαμε τηλεοπτικά από τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στις Άγριες Μέλισσες αποκάλυψε πως έχει κάνει ψυχοθεραπεία, ενώ διαβάζει σχετικά βιβλία γιατί της αρέσουν. Η Μαρία Πετεβή κατάφερε να αποφύγει τις κρίσεις πανικού με αυτόν τον τρόπο.

Θεωρείς πως η θεραπεία της ψυχής είναι ό,τι πιο σημαντικό για την υγεία ενός ανθρώπου;

Για μένα, κάποιες φορές είναι πιο σημαντική ακόμα και από τη θεραπεία του σώματος καθώς η ψυχή είναι αυτή που προκαλεί τις περισσότερες σωματικές βλάβες. Θεωρώ πως εμείς οι ίδιοι αρρωσταίνουμε τον εαυτό μας. Νοσεί η ψυχή μας, δεν την ακούμε κι όλο αυτό μεταφέρεται στο σώμα μας προκειμένου να καταλάβουμε ότι κάτι πάει λάθος με μας. Η ψυχική υγεία είναι πρωταρχική για τη ζωή και την εξέλιξή μας κι εμείς της δίνουμε ελάχιστη σημασία.

Μαρία Πετεβή: «Η Πηνελόπη θα περάσει από σκοτεινά μονοπάτια ψάχνοντας δικαιοσύνη για το φόνο του Αλέξη»

Πώς μπήκε η ψυχοθεραπεία στη ζωή σου;

Είναι η αδελφή μου ψυχολόγος. Επιπλέον, πάντα μου άρεσε να διαβάζω βιβλία με σχετική θεματολογία. Όταν άρχισα να παθαίνω κρίσεις πανικού σε ηλικία 21 χρονών, έπρεπε να βρω την αιτία τους.

Είμαι ευγνώμων που μου συνέβησαν αυτές οι κρίσεις επειδή ανακάλυψα έναν υπέροχο εξελικτικό δρόμο που μόνο καλύτερο άνθρωπο σε κάνει όταν γίνεται σωστά και με τον κατάλληλο ψυχαναλυτή.

Νομίζω πως με την ψυχοθεραπεία μπορεί κάποιος να ανακαλύψει τον εαυτό του και να γιατρέψει σκοτάδια και πληγές.

Τι ευχή κάνεις για το μέλλον;

Μία από τις αγαπημένες μου ευχές είναι από τις «Λουόμενες» της Κατερίνας Μαυρογεώργη, ένα θεατρικό έργο που αγαπώ πολύ και έχουμε παίξει ήδη τρία χρόνια. Μία από τις ηρωίδες, με το που μπαίνει στη σκηνή, λέει, σχεδόν φωνάζει: «Υγεία μέσα! υγεία έξω, υγεία, υγεία, υγεία!»! Εύχομαι επίσης να ακούμε περισσότερο, να έχουμε ενσυναίσθηση και να αγαπάμε.

Πηγή:Hello