Μαρία Σόκαλη: «Είχα σχέση με τον Γιώργο Φούντα ενώ ήταν παντρεμένος»

Συντάκτης: Newsroom

22 Σεπτεμβρίου 2022 14:31

Μαρία Σόκαλη: «Είχα σχέση με τον Γιώργο Φούντα ενώ ήταν παντρεμένος»

Η Μαρία Σόκαλη μιλώντας στην εκπομπή «Super Κατερίνα» αναφέρθηκε στις Ελληνίδες σταρ του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Η Μαρία Σόκαλη σχολίασε, μεταξύ άλλων, για τη Τζένη Καρέζη και την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Αποκάλυψε μάλιστα, ότι είχε σχέση με τον Γιώργο Φούντα ενώ ήταν παντρεμένος.

«Τη Μάρθα Καραγιάννη τη γνώριζα πολύ καλά. Δεν ήξερα την επιθυμία της για αποτέφρωση και δεν μου άρεσε καθόλου, τη λυπήθηκα. Λέω γιατί το κάνει αυτό; Νομίζω ότι δεν έκανε καλά».

«Η Τζένη Καρέζη ήταν λίγο σνομπ. Με σνομπάριζε αρκετά στην αρχή. Δεν μου μιλούσε, της έλεγα “καλημέρα κυρία Τζένη” και γύριζε το κεφάλι της από την άλλη. Αλλά σιγά σιγά με αγάπησε.

Και η Αλίκη Βουγιουκλάκη με αγαπούσε. Η Αλίκη δεν ζήλευε, τι λόγους είχε να ζηλέψει, ήταν είδωλο. Και οι δύο ήταν ιδιόρυθμες. Η Αλίκη ήταν πιο απλή, πιο γλυκιά, πιο προσιτή. Η Τζένη ήταν λίγο …κρατημένη πάντα».

«Είχα κάνει σχέση με τον Γιώργο Φούντα ενώ ήταν παντρεμένος. Είχαμε πάει τουρνέ και στην τουρνέ ξεχνάς γάμους και συζύγους».

«Η Τζένη Καρέζη ήταν ανταγωνιστική, με κοιτούσε λοξά, δεν της άρεσα»

Για την Τζένη Καρέζη και τη συνεργασία τους μίλησε η Μαρία Σόκαλη στο περιοδικό “Λοιπόν” .

 

Πώς ήταν η συνεργασία σας και η σχέση σας με την Τζένη Καρέζη στην ταινία;

Η συνεργασία μου με την Τζένη στην αρχή με τρόμαξε γιατί ήταν είδωλο και η ίδια με σνομπάρισε λίγο γιατί ήμουν εγώ από τη σχολή ακόμα, δεν μου φαίνεται αλλά ήταν πολύ μεγαλύτερη από μένα η Καρέζη. Εμένα με έστειλαν στην ταινία αυτή από τη σχολή του Θεοδοσιάδη που είχα αποφοιτήσει και μου λένε «θα πας στον Φίνο», όλοι μου φερθήκανε πολύ καλά. Η Τζένη Καρέζη στην αρχή μόνο ήταν λίγο σνομπ και τρόμαξα και όποτε την έβλεπα είχα τρακ γιατί είχα μπροστά μου το είδωλο της εποχής. Περνώντας όμως ο καιρός που γνωριστήκαμε καλύτερα, μου φέρθηκε πολύ ωραία, ήταν πάρα πολύ γλυκιά μαζί μου, άλλαξε τελείως, με πρότεινε να παίξω σε μια ταινία της ΑΝΖΕΡΒΟΣ, σαν πρωταγωνίστρια κιόλας, τον “Εμποράκο” και της χρωστούσα ευγνωμοσύνη γι’ αυτό. Πάντα την έπαιρνα τηλέφωνο, της έλεγα «ευχαριστώ πολύ κυρία Καρέζη» και φώναζε «Τζένη, Τζένη με λένε» με τη βραχνή της τη φωνή.

Υπήρξε ανταγωνιστική σαν γυναίκα η Τζένη Καρέζη;

Μόνο στην αρχή ήταν ανταγωνιστική, με κοιτούσε λοξά, δεν της άρεσα, δεν ξέρω γιατί. Είχα βέβαια και εγώ την ανεμελιά της νιότης, ίσως να είχα λίγο θράσος, γιατί με το που έμπαινα στο στούντιο που κάναμε τα γυρίσματα, έλεγα καλημέρα σε όλους, έστελνα φιλάκια και θα σκεφτόταν η Καρέζη «τι είναι τούτη εδώ;», μετά όμως κατάλαβε ότι είμαι σαν άνθρωπος έτσι πρόσχαρος. Όταν πέθανε η Τζένη Καρέζη είχα πένθος βαρύ.