Μαρία Τζομπανάκη – Σασμός: «Η Καλλιόπη έχει απόλυτη στάση απέναντι στο σωστό και το λάθος»

27 Οκτωβρίου 2021 09:20

Μαρία Τζομπανάκη: «Το αεροπλάνο επί έξι ώρες χτυπούσε σαν κουδουνίστρα»

Η Μαρία Τζομπανάκη αποκάλυψε τον λόγο για τον οποίο δέχτηκε να μείνει στην Ελλάδα και να πάρει μέρος στη σειρά Σασμός στον ρόλο της Καλλιόπης.

Μαρία Τζομπανάκη Σασμός: «Η Καλλιόπη έχει απόλυτη στάση απέναντι στο σωστό και το λάθος».

«Αυτό που μου έκανε «κλικ» για να πω το «ναι» στο Σασμό ήταν η Κρήτη αλλά και ο γιος μου».

Μιλώντας για τον χαρακτήρα της Καλλιόπης δήλωσε:

«Οι παλιές γυναίκες έτσι ήταν. Η Καλλιόπη έχει απόλυτη στάση απέναντι στο σωστό και το λάθος. Όταν θεωρεί ότι τα παιδιά της κινδυνεύουν ή ότι θα χάσουν κάτι σημαντικό – στην περίπτωση του μικρού της γιου, του Αστέρη, την Στέλλα, μια πανέμορφη, μορφωμένη κι από καλό σπίτι γυναίκα- παρεμβαίνει διότι θεωρεί τη Στέλλα ό,τι καλύτερο για σύντροφο, για τον μικρό της γιο…. Το να παντρευτεί ο μεγαλύτερος γιος της, ο Μαθιός, και να κάνει οικογένεια κρίνει  ό,τι είναι το καλύτερο  για το παιδί της, ιδιαίτερα όταν η ίδια θα έχει φύγει από τη ζωή. Γιατί είναι κρητικιά μάνα κι έτσι σκέφτεται, οι γυναίκες στηρίζουν τον άντρα. Θα μείνει χωρίς στήριξη;»

«Στην Κρήτη εμένα με λένε «καπετάνισσα» τα τελευταία δέκα χρόνια.Όταν το πρωτάκουσα συγκινήθηκα πάρα πολύ. Είναι τίτλος τιμής. Τον δίνουν στις γυναίκες που έχουν κύρος, που έχουν αποδείξει ότι νοιάζονται για την οικογένειά τους και για το κοινό καλό».

«Ποτέ δεν έχω υπάρξει Καλλιόπη στη ζωή του γιου μου, του Ορφέα. Ο Ορφέας  έμαθε να είναι δυνατός, να κάνει λάθη να τα αναγνωρίζει και να μην τα επαναλαμβάνει. Κι αυτό είναι το καμάρι μου».

Όταν ρωτήθηκε αν θα μάθει η Καλλιόπη για τη σχέση του Μαθιού με την Βασιλική είπε:

«Βεβαίως όλα θα μαθευτούν. Δεν κρύβονται». Και για την αντίδρασή της είπε: «Ο Θεός ξέρει».