Μαριάννα Λάτση: «O Νίκος Κούρκουλος είναι εκεί και μας βλέπει»

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

7 Σεπτεμβρίου 2022 09:20

Η Μαριάννα Λάτση παραβρέθηκε στο φεστιβάλ «Μενάνδρεια 2022» με τον γιο της Φίλιππο Κούρκουλο, σε μία σπάνια δημόσια εμφάνισή της.

Η επιχειρηματίας Μαριάννα Λάτση ήταν παρούσα -πριν από λίγες ημέρες- στο ετήσιο φεστιβάλ του δήμου Κηφισιάς, «Μενάνδρεια» συνοδευόμενη από τον γιο της Φίλιππο.

Οι δυο τους παρακολούθησαν την παράσταση «Γυάλινος Κόσμος» του Τενεσί Ουίλιαμς, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη.

Μετά την ολοκλήρωση του έργου, η Λάτση με ιδιαίτερη συγκίνηση απένειμε το θεατρικό βραβείο «Νίκος Κούρκουλος» στην Κάτια Δανδουλάκη, ενώ τα λόγια της «άγγιξαν» βαθιά το θεατρόφιλο κοινό που βρέθηκε στον χώρο.

Συγκινημένη, από τη δική της πλευρά, η Δανδουλάκη πήρε το βραβείο από τη Λάτση.

Η γνωστή ηθοποιός είπε ότι εξεπλάγην με την ομοιότητα του Φίλιππου Κούρκουλου με τον αξέχαστο πατέρα του, Νίκο.

Σημειώνεται πως η Δανδουλάκη ενσαρκώνει  την εμβληματική φιγούρα της Αμάντα σε ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας και ίσως το πιο αντιπροσωπευτικό του σπουδαίου συγγραφέα που με τη δραματουργία του σημάδεψε τη μεταπολεμική Αμερική.

Στους υπόλοιπους ρόλους στην παράσταση «Γυάλινος Κόσμος» η Λένα Παπαληγούρα, ο Κωνσταντίνος Μπιμπής και ο Γιάννης Κουκουράκης.

Aπό την πλευρά του, ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος απένειμε τιμητική πλακέτα στη Μαριάννα Λάτση για το διαχρονικό έργο του Ομίλου στον δήμο.

Λίγο αργότερα, η επιχειρηματίας μίλησε για τον εγγονό της από την κόρη της Εριέττα Κούρκουλου και τον Βύρωνα Βασιλειάδη.

Μέσα από την εκπομπή «Mega Καλημέρα» προβλήθηκαν οι δηλώσεις της. «Ο ωραιότερος ρόλος από όλους είναι αυτός της γιαγιάς. Είναι κάτι που δεν μπορούσα να το φανταστώ πόσο δυνατό συναίσθημα είναι.

Είμαι πολύ ευτυχής, το παιδί έχει πάρει το όνομα του παππού του, είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό στη ζωή μου αυτή τη στιγμή και είμαι πάρα πολύ ευτυχής», εξομολογήθηκε η Λάτση για τον εγγονό της.

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στον αείμνηστο Νίκο Κούρκουλο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μου έμαθε πάρα πολλά για το θέατρο που εγώ δεν τα ήξερα. O Νίκος Κούρκουλος είναι εκεί και μας βλέπει.

Οι καλλιτέχνες δεν είναι σαν εμάς, είναι αθάνατοι, δεν είναι σαν και εμάς, αισθανόμαστε το στήριγμά τους κι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό».