Μαριάννα Τουμασάτου: «Δεν μπορεί ένα τομάρι που έχει αγγίξει ένα παιδάκι να μπορεί να κυκλοφορήσει ξανά»

9 Μαρτίου 2021 17:15

Μαριάννα Τουμασάτου: «Θα ήθελα να δίνονται περισσότερα χρήματα στα σίριαλ για να υπάρχει μεγαλύτερη δημιουργικότητα»

 

Η Μαριάννα Τουμασάτου είναι μια ηθοποιός που έχουμε θαυμάσει σε πολλά επιτυχημένα σήριαλ στην τηλεόραση και σε πολλές θεατρικές παραστάσεις. Από την περασμένη εβδομάδα την απολαμβάνουμε και στην παρουσίαση της νέας και πρωτότυπης εκπομπής του ΑΝΤ1  «Η φωτογραφία της ζωής μου».  Σε μια πρόσφατη συνέντευξή της μίλησε για το concept της εκπομπής, για την καραντίνα, για τις καταγγελίες των ηθοποιών και για την σεξουαλική κακοποίηση των ανηλίκων.

Έκανε πρεμιέρα η νέα εκπομπή σας “Η φωτογραφία της ζωής σου” – Πώς τα πάτε με τις φωτογραφίες;

Όταν ήμουν μικρή τις αγαπούσα πολύ. Τράβαγα τους άλλους, δηλαδή γιατί εγώ ήμουν και είμαι πάντα αμήχανη όταν με τραβάνε φωτογραφία. Στην διάρκεια της ζωής μου δεν είχα πολλές φωτογραφίες. Ο Αλέξανδρος επειδή είναι λάτρης το έχει αλλάξει αυτό.

Το concept της εκπομπής:

Δεν είναι φωτογραφίες που βγάζουμε εμείς, αλλά φωτογραφίες  από ανθρώπους που είναι στο κέντρο του ενδιαφέροντος μας. Διαλέγουμε μια από αυτές και την αναπαριστούμε μετά από χρόνια. Στο ίδιο σημείο με τα ίδια ρούχα και ξανατραβάμε τη φωτογραφία! Ο ήρωάς μας  θα μας διηγηθεί κάποια κομμάτια της ιστορίας του. Ενδέχεται κάποιοι άνθρωποι να στοχεύουν στην φωτεινή πλευρά της ζωής και προς τα εκεί να πορεύονται.

Πώς και αποφασίσατε να κάνετε εκπομπή, μετά από όλα αυτά τα σήριαλ;Ήταν μια πρόταση του Τζώρτζη Υποφάντη για ένα πρότζεκτ που ήθελε και θεωρούσε ότι θα μου ταίριαζε. Εγώ λόγω δικής μου “ανικανότητας” δεν ήθελα, αλλά όταν το είδα κατάλαβα ότι είναι ένα τρυφερό ντοκιμαντέρ. Μου άρεσε. Δεν θα το άλλαζα με τίποτα.

Για τις καταγγελίες στο χώρο του θεάματος και την εμπειρία της ως φοιτήτρια της δραματικής:

Στα δικά μου τα χρόνια στη δραματική σχολή, δεν μπορούσε να έρθει να μας πάρει ο σύντροφός μας. Ήμασταν ταγμένοι στο θέατρο και ο τρόπος να το αποδεικνύουμε αυτό ήταν να ανεχόμαστε πολλά. Δεν συμφωνώ με αυτά που γίνανε. Αν ήμουν τώρα μπορεί και να μην το δεχόμουν, αλλά τότε έτσι πιστεύαμε πως πρέπει να γίνει. Δέχθηκα μια περίεργη συμπεριφορά από τον Λαζάνη που μου φέρθηκε πολύ άσχημα, αλλά τότε δεν το εισπράτταμε ως κάτι κακό. Η ψυχή μας αναγνώριζε ότι ήταν κάτι κακό, αλλά εμείς πιστεύαμε πως έτσι είναι τα πράγματα. Ως φοιτήτρια τα έζησα αυτά και όχι σαν εργαζόμενη.

Θέλω το σχόλιό σας για το θέμα των τελευταίων ημερών για την κακοποίηση ανηλίκων:

Πρέπει να αλλάξει ο νόμος τώρα για να μην πω χθες. Να μην παραγράφεται ποτέ τίποτα από αυτά που έχει βιώσει ένας άνθρωπος στα παιδικά του χρόνιαγιατί δεν παραγράφεται από την ψυχή του. Του ορίζει όλη την ζωή. Δεν μπορεί ένα τομάρι που έχει αγγίξει ένα παιδάκι να μπορεί να κυκλοφορήσει ξανά για κανένα λόγο ούτε με μεταμέλεια. Οι νόμοι είναι στα όρια της αστειότητας σε ότι αφορά τα παιδιά. Πρέπει να επαναπροσδιοριστούν. Η κοινωνία αλλάζει. Οι άνθρωποι και οι αξίες τοποθετούνται σε καλύτερες βάσεις και οι κοινωνίες αλλάζουν και αυτά πρέπει αν ακολουθηθούν και από τα νομοσχέδια. Το ότι ένα παιδί μπορεί να επιλέξει την σεξουαλική του ταυτότητα στα 15 δεν το κάνει ικανό να συναινέσει σε πράξη ενήλικου.

Πώς σχολιάζετε τον τρόπο της υπερασπιστικής γραμμής  του κ. Κούγια;

Δεν θέλω να ασχοληθώ με τον κ. Κούγια καθόλου.

Ποιο είναι το  μυστικό της όμορφης σχέσης σας με τον σύζυγό σας;

Οι σχέσεις των ζευγαριών για να είναι καλές είναι να υπάρχει μια βαθιά αγάπη και εκτίμηση. Οφείλεις στην σχέση να εμπεριέχεις θετικά συναισθήματα. Να έχει καλή πρόθεση για τους ανθρώπους που έχεις στη ζωή σου  προσωρινά ή για πάντα όπως είναι τα ζευγάρια.

Πρώτο πράγμα που θέλετε να κάνετε όταν βγείτε από την καραντίνα; Σας έχει επηρεάσει;

Με έχει επηρεάσει βαθιά από τον περσινό Μάρτιο, όλο αυτό! Θα αρχίσω να περπατάω στα κεραμίδια σε λίγο. Νομίζω το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να βγούμε οι 3 μας έξω και να τους δούμε όλους, τους συγγενείς μας, τους φίλους μας  να πάμε μαζί στα  μαγαζιά! Να θυμηθούμε ότι είμαστε κοινωνικά όντα. Να θυμηθούμε ότι είμαστε άνθρωποι.

Θα κάνετε το εμβόλιο για τον κορονοϊό;

Επειδή είναι θέμα υγείας δεν νομίζω ότι πρέπει να δώσω την γνώμη μου γιατί θα επηρεάσω. Επιφυλάσσομαι πάνω σ΄ αυτό είπε στο TLife.gr