Μαρίνα Ψάλτη: «Εξανάγκασα σε γάμο τον Γιάννη Φέρτη»

15 Δεκεμβρίου 2021 18:15

Μαρίνα Ψάλτη: «Εξανάγκασα σε γάμο τον Γιάννη Φέρτη»

Η Μαρίνα Ψάλτη μίλησε για τα δύσκολα σχολικά χρόνια, τον γάμο με τον Γιάννη Φέρτη, αλλά και τη σχέση της με τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Μαρίνα Ψάλτη: «Εξανάγκασα σε γάμο τον Γιάννη Φέρτη».

Η Μαρίνα Ψάλτη πρωταγωνιστεί στην παράσταση «8 Γυναίκες» στο Θέατρο Αλίκη. Στο έργο υποδύεται την Αυγουστίνα, την οποία χαρακτηρίζει ως την πιο τρελή, με τρομερά συμπλέγματα και που ζητά απεγνωσμένα την προσοχή των άλλων.

«Δεν με νοιάζει καθόλου αν θα με προσέξουν οι άνθρωποι, μου φαίνεται γελοίο να θέλεις να σε προσέχουν συνέχεια», είπε.

Η ηθοποιός αναφέρθηκε στα σχολικά της χρόνια: «Στο σχολείο τραύλιζα, ήμουν βαριά δυσλεκτική. Άσχημο κοριτσάκι, πεταχτά αυτιά, μου έβαλαν σιδεράκια… Ψιλοχάλια ήμουν και από τότε αυτοσαρκαζόμουν. Διαγνώστηκα με δυσλεξία στο πρώτο έτος της Σχολής Καλών Τεχνών, γι’ αυτό και στο σχολείο υπέφερα. Το μισούσα το σχολείο. Οι συμμαθητές με θεωρούσαν χαζή, καθυστερημένη. Δεν άρεσα σε κανέναν, αλλά πήρα το πιο ωραίο αγόρι που υπήρχε, τον Γιάννη Φέρτη!».

Η Μαρίνα Ψάλτη αναφέρθηκε και στη σχέση της με το κλάμα. Αποκάλυψε πως έκλαιγε όπως όλα τα παιδιά, αλλά κάποια στιγμή αποφάσισε ότι θα κλαίει πια όταν την πληρώνουν. Όταν απεβίωσε η μητέρα της δεν έκλαψε, γιατί έκλαιγε ήδη όταν η μητέρα της πάλευε με την άνοια. «Εκεί ήταν ο θρήνος μου. Όταν έφυγε ανακουφίστηκα, γιατί γλύτωσε», ομολόγησε.

Το… απίστευτο δώρο του Γιάννη Φέρτη

Η ηθοποιός μετράει 27 χρόνια κοινής πορείας με τον Γιάννη Φέρτη. Τον γνώρισε όταν εκείνη ήταν 29 ετών και όπως παραδέχτηκε, ανέκαθεν της άρεσαν τα μεγαλύτερα αγόρια.

«Γνωριστήκαμε στην παράσταση «Γλάρος». Γίναμε φίλοι, λέγαμε τα ερωτικά μας και μετά από κάποιους μήνες σε ένα αεροδρόμιο έσκυψε και μου έδεσε το κορδόνι. Δεν με φόβισε το ερωτικό παρελθόν του Γιάννη. Και τώρα τον ρωτάω πως νιώθει που έκανε τρεις γάμους κι εγώ κανέναν, και μου λέει πως είμαι η χειρότερη όλων!».

Η Μαρίνα Ψάλτη αποκάλυψε πως ο Γιάννης Φέρτης της πήρε δώρο ένα… πλάστη, επειδή ζυμώνει και ανοίγει φύλλα.

«Μονόπετρο δεν μου πήρε ποτέ. Εγώ του είπα πως αν δεν με παντρευτεί δεν πρόκειται να συζήσω μαζί του. Τον εξανάγκασα σε γάμο. Ο Γιάννης δεν ήθελε παιδί, ήταν ο όρος του. Θεωρούσε πως ήταν πολύ μεγάλος και δεν ήθελε το παιδί του να τον βλέπει γέρο στα νοσοκομεία».

Η ηθοποιός δέχτηκε την απόφασή του και συμπλήρωσε πως δεν το βλέπει ως θυσία.

Για τον Δημήτρη Λιγνάδη

Για τον Δημήτρη Λιγνάδη δήλωσε πως  έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν. Τον χαρακτήρισε ως εξαιρετικό συνάδελφο και ένα από τους πιο έξυπνους ανθρώπους που συνάντησε.

«Ήξερα τις ερωτικές του προτιμήσεις και ο καθένας κάνει ότι θέλει στη ζωή του. Αλλά ως προς τα άλλα, τα πολύ σκοτεινά, θα αποφασίσει η δικαιοσύνη. Έχω κάνει παρέα με τον Δημήτρη Λιγνάδη ένα διάστημα, μετά δεν ταιριάζαμε και δεν κάναμε πλέον παρέα. Όταν ήρθε στο φως η ιστορία του ένιωσα άσχημα, αμήχανα. Μεγάλη στενοχώρια και οργή μέχρι που κάποια στιγμή είπα πως οι επιλογές μας μάς καθορίζουν», δήλωσε και πρόσθεσε:

«Εάν αυτό που εγώ θεωρώ σωστό και καλό για τον εαυτό μου πληγώνει αφόρητα και αβάσταχτα κάποιον άλλον άνθρωπο, πρέπει να τιμωρηθώ. Οι πόρτες όλων μας είναι κλειστές. Μπαίνουμε στο σπίτι μας και κλείνουμε μία πόρτα. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει…». Είπε στον Άρη Καβατζίκη.