Μαρίνα Ραφαήλ: η οικογένεια Swarowski έχει συνέχεια στον χώρο της μόδας

4 Μαΐου 2021 15:45

Μαρίνα Ραφαήλ: η οικογένεια Swarowski έχει συνέχεια στον χώρο της μόδας

Η Μαρίνα Ραφαήλ σε συνέντευξή της μίλησε για το βαρύ όνομα που κουβαλά στον επιχειρηματικό χώρο. Επίσης ανέφερε την δημιουργία του δικού της brand, που αποτελεί το προσωπικό της στοίχημα στον χώρο της μόδας. Οι πολυτελείς τσάντες της κοσμούν τις μεγαλύτερες βιτρίνες στον κόσμο.

Μαρίνα Ραφαήλ: η οικογένεια Swarowski έχει συνέχεια στον χώρο της μόδας

Όταν τη ρωτούν τι σημαίνει για εκείνη το επίθετο Swarowski απαντά:

Νιώθω μεγάλη τιμή να είμαι μέλος της οικογένειας Swarowski, ένα όνομα που είναι συνυφασμένο με 120 χρόνια κληρονομιάς και καινοτομίας. Αντίστοιχη περηφάνια μού προκαλεί η ιστορία που συνοδεύει και την οικογένειά μου από την πλευρά του πατέρα μου με εκατό χρόνια εμπειρίας και προσφοράς στον τομέα της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα. Το όνομα του brand μου είναι Marina Raphael, μια επιλογή που βασίζεται στην επιθυμία μου να χαράξω τον δικό μου δρόμο στον κόσμο της μόδας και στη φιλοδοξία μου να αναγνωριστώ και να κριθώ για το έργο μου, που έχει προκύψει τόσο από την έμπνευση που μου παρείχε ό,τι ήρθε πριν από μένα όσο και από τις δικές μου προσπάθειες και επιλογές.

Μαρίνα Ραφαήλ: η οικογένεια Swarowski έχει συνέχεια στον χώρο της μόδας

Τι απαντάς σε όσους λένε ότι ο δρόμος σου είναι εύκολος, κυρίως χάρη στην ιστορία της οικογένειάς σου;

Καταλαβαίνω πως είμαι σαφώς τυχερή που ανήκω σε μια οικογένεια που έχει παίξει τόσο μεγάλο ρόλο στην ιστορία της μόδας. Ενώ είναι σίγουρα ανεκτίμητη η υποστήριξη που μου έχουν χαρίσει απλόχερα. Το οικογενειακό ιστορικό του καθενός όμως δεν είναι κάτι που πρέπει να τον καθορίζει απόλυτα. Με τον ίδιο τρόπο που κάποιος μπορεί να ξεπεράσει ένα ατυχές οικογενειακό παρελθόν και να χαράξει τον δικό του δρόμο. Έτσι κι εγώ αντλώ δύναμη και έμπνευση από τις ρίζες μου και βάζω πλώρη μπροστά για νέες, δικές μου περιπέτειες. Είναι λογικό, άλλωστε, η απαραίτητη δουλειά που απαιτείται για την επιτυχία να μην προκύπτει απλά από ένα όνομα.

Μαρίνα Ραφαήλ: η οικογένεια Swarowski έχει συνέχεια στον χώρο της μόδας

Πες μας λίγα πράγματα για την ιστορία του οίκου Swarovski. Ποια πρόσωπα από τις περασμένες γενιές πρόλαβες να γνωρίσεις;

Η ιστορία του οίκου Swarovski πάντα με συνάρπαζε. Μου άρεσε πάντα να ακούω ιστορίες από την οικογένειά μου για το πώς οι πρόγονοί μου ίδρυσαν αυτή την εταιρεία και εδραιώθηκαν στον χώρο του κοσμήματος. Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα γεγονότα για εμένα ήταν η επιλογή της έδρας, από τον ιδρυτή της, η οποία είχε στρατηγική σημασία.

Η επιλογή να την εγκαταστήσει στο Βάτενς της Αυστρίας έγινε για να εκμεταλλευτεί την υδροηλεκτρική ενέργεια που παρέχει η περιοχή. Αφού εφηύρε μια καινοτόμο ηλεκτρική μηχανή που χρησιμοποιεί το νερό για τη λεπτομερή κοπή των κρυστάλλων. Ήμουν πάρα πολύ τυχερή που μεγαλώνοντας είχα την ευκαιρία να γνωρίσω και την προγιαγιά μου! Τη θυμάμαι χαρακτηριστικά από την έμφυτη κομψότητα, την οποία και βλέπω σε όλες τις γυναίκες της οικογένειάς μου. Ωστόσο εμένα θα μου μείνει αξέχαστη για τις ατελείωτες ώρες που περνούσαμε μαζί. Εξιστορώντας μου παραμύθια και αληθινά γεγονότα από το παρελθόν της. Είπε στο Οκ.