Μαρίνα Σάττι: «Έχω εμπιστοσύνη στην ιδιαιτερότητα του καθένα, δεν πιστεύω σε συνταγές»

Δημοσιεύθηκε: 7 Ιουλίου 2021 21:15
Μαρίνα Σάττι: «Έχω εμπιστοσύνη στην ιδιαιτερότητα του καθένα, δεν πιστεύω σε συνταγές»

Στην παρέα του «Πάμε Δανάη!» βρέθηκε η αγαπημένη μουσικός Μαρίνα Σάττι και μίλησε για τα όνειρα της, για τα τραγούδια της και την έμπνευσή της.

Μαρίνα Σάττι: «Έχω εμπιστοσύνη στην ιδιαιτερότητα του καθένα, δεν πιστεύω σε συνταγές».

«Μεγάλωσα στο Ηράκλειο. Ακούγαμε διαφορετικά είδη στο σπίτι. Ο πατέρας μου είναι από το Σουδάν, έπαιζε αραβική μουσική στο σπίτι, εγώ έκανα κλασσική μουσική αλλά μετά πέρασα από όλα τα στάδια. Σπούδαζα από μικρή μουσική κι έγινα μουσικός χωρίς να το ξέρω», ανέφερε για την πορεία της ως την συνειδητοποίηση ότι είναι μουσικός.

«Ακόμα δεν εχω αποφασίσει ότι θα κάνω αυτό το επάγγελμα, περισσότερο σαν ανάγκη να κάνω κάτι δικό μου κι όπως το φαντάζομαι και μ ‘αρέσει. Πρώτος στόχος για οποιονδήποτε φτιάχνει κάτι και δημιουργεί  είναι να καταφέρει να φτιάξει κάτι όπως το οραματίζεται.», πρόσθεσε.

«Τον προηγούμενο καιρό είχα βάλει στόχο να βγάλω νέο δίσκο, το δούλευα 2,5 χρόνια. Δεν έχω άγχος, νομίζω ότι τα πράγματα γίνονται σε ένα χρόνο. Πολύς κόσμος μετά τη “Μάντισσα” μου έλεγαν ότι τώρα πρέπει να το εκμεταλλευτείς. Αλλά πιστεύω ότι η επιτυχία έχει να κάνει καθαρά με το υλικό», σημείωσε ερωτηθείσα για πιθανές προτάσεις που είχε.

Όσο για το όνειρό της; «Όλοι μας έχουμε κάποια πιστεύω για τη ζωή… σε όσους ανθρώπους δημιουργούν είναι αναπόφευκτο να βγάλουν τον εαυτό τους. Έχω εμπιστοσύνη στην ιδιαιτερότητα του καθένα, δεν πιστεύω σε συνταγές. Να είμαι ελεύθερη»

«Ακούω πολλά πράγματα, τα παραδοσιακά, τα λαϊκά. Άκουσα πολλά είδη. Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει μετά το καλοκαίρι», αποκάλυψε.

«Σπανια όταν φτιάχνω κάτι… το πιστεύω, είμαι εγώ.», είπε για τον νέο δίκο ενώ η πηγή έμπνευσης είναι ο ήχος. «Φτιάχνω μπιτ, αρμονές ή μελωδίες και μετά έρχεται ο στίχος».

«Πιο παλιά ένιωθα κάπως μόνη μου, πλέον καθόλου. Και οι συνεργάτες μου είναι και φίλοι μου. Το νιώθω ότι είναι ομαδική δουλειά.», ανέφερε.

«Κάπως πάντα με τη μουσική ασχολούμαι. Είναι το χόμπι μου και έχει τύχει να είναι και η δουλειά μου. Η χορωδία λέγεται “κόρες” και είναι 150 γυναικείες φωνές διαφορετικές ηλικίες. Ασχολούμαι και με αυτό. Θα βγάλουμε νέο υλικό με 50 κοπέλες», είπε για τον ελεύθερό της χρόνο.

«Εγώ είχα μια συγκεκριμένη πορεία από μικρή, κατέληξα να πάω σε ένα πανεπιστήμιο, αλλά αυτό της ζωής είναι πιο δυνατό.».

«Τα πρώτα τραγούδια του άλμπουμ μου είχαν πάρει περισσότερο χρόνο τα τελευταία γεννήθηκαν πιο εύκολα», σημείωσε για τον νέο δίκο.

«Έχω αφιερώσει τραγούδι σε συγκεκριμένο άνθρωπο. Η αντίδραση ήταν χαράς.», αποκάλυψε κι ύστερα μίλησε για το τραγούδι και το βίντεο κλιπ «Πάλι», που γυρίστηκε στη Μαυροθάλασσα Σερρών κι έχει αποσπάσει θετικές κριτικές.

«Οποιοσδήποτε άνθρωπος κυνηγά το όνειρό του μπορεί να είναι έμπνευση», είπε η μουσικός και μίλησε για την καταγωγή της που την έκανε να νιώθει ανασφάλεια μα τώρα έγινε το «όπλο» της. «Όταν είμαστε μικροί και δεν έχουμε γνωρίσει τον εαυτό μας… να νιώθουν όλα τα παιδιά δυνατοί.»