Μάριος Αθανασίου: «Παίρνει ένα διάστημα για να συνειδητοποιήσεις ότι έχεις κατάθλιψη»

Συντάκτης: Newsroom

26 Αυγούστου 2022 09:41

Μάριος Αθανασίου: «Παίρνει ένα διάστημα για να συνειδητοποιήσεις ότι έχεις κατάθλιψη»

Ο Μάριος Αθανασίου παραδέχεται ότι έχει περάσει από το στάδιο της κατάθλιψης στο παρελθόν αλλά δεν απευθύνθηκε σε κάποιον ειδικό και το πάλεψε μόνος του

Στην τελευταία του συνέντευξη στον Γιάννη Βίτσα για το περιοδικό Hello, ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου μίλησε για την προσωπική του εμπειρία με την κατάθλιψη. Αλλά και το γεγονός πως την αντιμετώπισε χωρίς να ζητήσει βοήθεια.

Έχεις δηλώσει ότι έχεις περάσει κατάθλιψη στο παρελθόν και ότι έχεις καταφέρει να την ξεπεράσεις μόνος σου.

Πράγματι, το έχω ζήσει και το έχω δηλώσει στο παρελθόν. Δεν έχω κάτι άλλο να πω παρά μόνο ότι βγήκα πιο δυνατός απ’ όλο αυτό που έζησα.

Πώς αντιλήφθηκες ότι περνούσες κατάθλιψη;

Έχει κάποια στάδια η κατάθλιψη που τα αντιλαμβάνεσαι. Αν δεν θες να βγαίνεις από το δωμάτιό σου, αν θες συνέχεια να κοιμάσαι, αν δεν θέλεις να κάνεις μπάνιο. Είναι κάποιες συμπεριφορές που καταλαβαίνεις ότι είναι περίεργες. Και παίρνει και ένα διάστημα μέχρι να συνειδητοποιήσεις τι σου συμβαίνει . Από εκεί και πέρα, ο καθένας έχει τον δικό του τρόπο για να βγει από τη δύσκολη αυτή κατάσταση. Είτε απευθυνθεί σε ειδικό, είτε το περάσει μόνος του. Πρέπει όμως να βρει έναν τρόπο, οφείλει να βρει έναν τρόπο για να βγει πιο δυνατός απ’ όλο αυτό.

Μπήκες στη διαδικασία να κάνεις ψυχοθεραπεία;

Όχι, δεν έχω κάνει.

Αυτό δείχνει ότι είχες πολύ μεγάλη δύναμη ψυχής.

Μου ταίριαξε αυτό που έκανα τότε και το έκανα με αυτό τον τρόπο. Αν μου συνέβαινε τώρα, δεν ξέρω πώς ακριβώς θα αντιδρούσα.