Μάριος Ιορδάνου: «Ο Θανάσης Βέγγος ήταν ένα πλάσμα θεϊκό»

27 Απριλίου 2022 11:30

Ο Μάριος Ιορδάνου παραχώρησε συνέντευξη σε πρωινή εκπομπή και μίλησε για τις θεατρικές του συνεργασίες και τα όσα αποκαλύπτονται το τελευταίο διάστημα στο χώρο της υποκριτικής

Μάριος Ιορδάνου: «Ο Θανάσης Βέγγος ήταν ένα πλάσμα θεϊκό»

Ο Μάριος Ιορδάνου μίλησε για τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε και πώς τον έσωσε η σύντροφος του από τα χειρότερα αφού όπως αποκάλυψε έπαθε αλλεπάλληλα ισχαιμικά επεισόδια. Μάριος Ιορδάνου: «Ο Θανάσης Βέγγος ήταν ένα πλάσμα θεϊκό»

«Έπαθα αλλεπάλληλα ισχαιμικά επεισόδια. Πέθανα, έπαψε η καρδιά μου να χτυπά. Κάθε στιγμή ήταν δίπλα μου η Σοφία. Έχει ένα χαρακτήρα από ατσάλι, δεν λυγίζει ποτέ. Ένιωθα τέτοια ασφάλεια μαζί της που δεν με ένοιαζε. Όταν ένιωθα ότι φεύγω είχα δίπλα τον άνθρωπο της ζωής μου.

Σκεφτόμουν “Μάριε, γίνεται να είσαι τόσο τυχερός;”. Αν αξίζει αυτό το μικρό πέρασμα στον κόσμο, αξίζει επειδή γνώρισα την Σοφία. Όταν πήγα να φύγω από την ζωή τυφλώθηκα, έχασα τους χτύπους της καρδιάς μου. Ήμουν νεκρός, όλα ήταν σκοτάδι. Ένιωθα δαιμονισμένα ευχάριστα.

Όταν νιώθω για τον σκύλο μου ότι είμαι πατέρας, είμαι πατέρας. Δεν με ενδιαφέρει τι λένε. Και σε έμενα είχαν τύχει λεκτικές παρενοχλήσεις. Πάρα πολλές φορές είχα δεχθεί και ανήθικες προτάσεις.

Θα μιλήσω για τον Σπύρο Παπαδόπουλο, τον οποίο ενώ δεν τον ξέρω προσωπικά, η Σοφία μου έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια. Μου έχει πει ότι είναι βαθιά ανθρώπινος, της έχει σταθεί».

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε και στην θεατρική του συνεργασία με το μεγάλο κωμικό ηθοποιό Θανάση Βέγγο: «Ήταν ένα πλάσμα θεϊκό. Μου έδινε συμβουλές και δύναμη. Θυμάμαι είχαμε μία σκηνή στο θέατρο οι δύο μας και βγαίναμε χέρι χέρι μαζί στη σκηνή».