Μαρκ Ζάκερμπεργκ: Το BBC ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τον ίδιον και το Facebook

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

1 Αυγούστου 2022 14:50

Η 20ή επέτειος του Facebook πλησιάζει το 2024 και προετοιμάζοντας τη συμπλήρωση δύο δεκαετιών ενός από τα πιο σημαντικά τεχνολογικά γεγονότα στον κόσμο, το BBC σχεδιάζει σειρά ντοκιμαντέρ για το μέσο και τον δημιουργό του, Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Αυτό θα ακολουθεί τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο Μαρκ Ζάκερμπεργκ και τη δημιουργία της γιγαντιαίας πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

Σε αντίθεση με την οσκαρική ταινία του Ντέιβιντ Φίντσερ «Social Network» του 2010, το BBC υποστηρίζει ότι θα είναι ένας «οριστικός απολογισμός» του Ζάκερμπεργκ και της ανόδου του στη βιομηχανία της τεχνολογίας προσφέροντας μια πιο ακριβή περιγραφή των γεγονότων σε ένα δημοσιογραφικό ντοκιμαντέρ αποτελούμενο από τρία μέρη.

Ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρει ότι θα παρουσιάσει «βασικούς πρωταγωνιστές, μαρτυρίες εμπιστευτικών πληροφοριών, προσωπικά ημερολόγια και σπάνιο αρχειακό υλικό».

Η εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών «Mindhouse» θα αναλάβει το πρότζεκτ. Πέρα από την παρουσίαση των γεγονότων που σχετίζονται με τη δημιουργία του Facebook, θα εξετάσει και τον αντίκτυπό του στην κοινωνία και στη συμπεριφορά των ανθρώπων.

«Η αξιοσημείωτη ιστορία του Μαρκ Ζάκερμπεργκ και του Facebook είναι ένα από τα γεγονότα της εποχής μας», δήλωσε η διευθύντρια δημιουργικού της Mindhouse, Νάνσι Στρανγκ.

Και πρόσθεσε: «Έχει κάνει αναμφισβήτητα περισσότερα για να μεταμορφώσει την ανθρώπινη συμπεριφορά και τη συνδεσιμότητα από οποιοδήποτε άλλο άτομο αυτόν τον αιώνα. Είμαι ενθουσιασμένη που μας δόθηκε αυτή η ευκαιρία να πούμε την εκπληκτική εκ των έσω ιστορία του γίγαντα των social media και του ανθρώπου πίσω από αυτήν».

Σημειώνεται πως δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη ημερομηνία πρεμιέρας για τα ντοκιμαντέρ. Πάντως, θα είναι διαθέσιμο στο BBC Two και στην εφαρμογή BBC iPlayer όταν κυκλοφορήσει το 2024.

Ο Ζάκερμπεργκ ίδρυσε το Facebook στις 4 Φεβρουαρίου 2004 ως μέλος του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Αρχικά δικαίωμα συμμετοχής είχαν μόνο οι φοιτητές του Χάρβαρντ, ενώ αργότερα επεκτάθηκε για την Ivy League.

Το όνομα της ιστοσελίδας προέρχεται από τα έγγραφα παρουσίασης των μελών πανεπιστημιακών κοινοτήτων αμερικάνικων κολεγίων και προπαρασκευαστικών σχολείων που χρησιμοποιούσαν οι νεοεισερχόμενοι σπουδαστές για να γνωριστούν μεταξύ τους.