Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Αγόρασε το σούπερ γιοτ Ρώσου ολιγάρχη για 300 εκατ. δολάρια

Συντάκτης: Newsroom

10 Απριλίου 2024 16:40

Δώρο γενεθλίων αξίας 300 εκατομμύριων δολαρίων, αποφάσισε να κάνει στον εαυτό του ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ λίγο πριν κλείσει τα 40 του χρόνια στις 14, Μαίου.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Meta αγόρασε από τον Ρώσο ολιγάρχη Βλαντιμίρ Ποτάνιν ένα υπερπολυτελές σκάφος, το «Launchpad».

Τα ίδια δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το «Launchpad», μήκους 118 μέτρων μπορεί να στοίχισε στον Ζούκερμπεργκ ακόμα και τα 300 εκατ. δολάρια.

Exclusive: Zuckerberg’s Brand New $300 Million Superyacht Arrives in USA!

 

Το «Launchpad» είναι σήμερα αγκυροβολημένο σε λιμάνι της Φλόριντα, όπως επισημαίνουν οι εφημερίδες New York Post και Bild.

Το Launchpad είναι ένα μηχανοκίνητο γιοτ. Kατασκευαστής του είναι η εταιρεία Feadship από την Ολλανδία, η οποία ξεκίνησε το Launchpad το 2024.

Το Launchpad διαθέτει εξωτερική σχεδίαση από την εταιρεία Espen Øino International και εσωτερική διακόσμηση από την Zuretti Interior Design. Επίσης τροφοδοτείται από 4 κινητήρες MTU, που του δίνουν τελική ταχύτητα 24 kn.

Στην παγκόσμια κατάταξη για τα μεγαλύτερα γιοτ, το superyacht, Launchpad, βρίσκεται στον αριθμό 45. Είναι το μεγαλύτερο γιοτ που κατασκευάστηκε από τη Feadship.