Master Chef 5: αυτοί είναι οι άνθρωποι κλειδιά για τη δημιουργία του παιχνιδιού

Δημοσιεύθηκε: 4 Ιανουαρίου 2021 14:45
Master Chef 5: αυτοί είναι οι άνθρωποι κλειδιά για τη δημιουργία του παιχνιδιού

Στην παραγωγή του παιχνιδιού υπάρχουν τρεις άνθρωποι  οι οποίοι αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του ριάλιτι μαγειρικής Masterchef 5, καθώς οι γνώσεις τους, το ταλέντο και τους η οργανωτική τους διάθεση συντελούν στη μεγάλη επιτυχία του Masterchef τα τελευταία χρόνια.

Ένας απ’ αυτούς είναι ο υπεύθυνος παραγωγής, ο Νίκος Χριστοφόρου, διευθύνων σύμβουλος της Green Pixel Productions. Αν και σπούδασε με ειδικότητα στο μπάσκετ στο ΤΕΦΑΑ ΑΘΗΝΩΝ εντούτοις γρήγορα μεταπήδησε σ’ έναν άλλο κλάδο, στον οποίο και ξεχώρισε. Είναι ο άνθρωπος που έχει βάλει την υπογραφή του σε μεγάλες τηλεοπτικές παραγωγές. «Masterchef», «GNTM», «The Bachelor», «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα», «Αγγελική», «Στη φωλιά των κου-κου», «Shopping star», «Ο τροχός της τύχης», «Αλήθειες με τη Ζήνα». Παλαιότερα είχε αναλάβει την παραγωγή σε σίριαλ όπως το «LAPD» και «Πάρης και Ελένη» καθώς και στις εκπομπές «Big in Japan» και «Αγρότης μόνος ψάχνει». Υπήρξε για πέντε χρόνια γενικός διευθυντής στα τηλεοπτικά στούντιο ΑΤΑ, ενώ συνεργάστηκε και με τον Μάρκο Σεφερλή.

Το δεύτερο πρόσωπο είναι ο μάγος της εικόνας Κώστας Τριπύλας, ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από τη σκηνοθεσία του Masterchef. Βρίσκεται στο χώρο της τηλεόρασης πάνω από 20 χρόνια. Έχει βάλει την υπογραφή του σε ντοκιμαντέρ, στο ιστορικό «Μονόγραμμα», σε παραγωγές του ΑΝΤ1 όπως «Το πρωινό», «Με αγάπη», το “Dancing with the stars» , το «Your face sounds familiar» και παλαιότερα το «Top chef». Υπήρξε ακόμη ο σκηνοθέτης διαφημιστικής καμπάνιας για το πρόγραμμα του ΑΝΤ1. Επίσης, έχει συνεργαστεί με το Λάκη Λαζόπουλο στους «Δέκα Μικρούς Μήτσους». Είναι παντρεμένος την πανέμορφη χορογράφο, Μαρία Αντιμισάρη, με την οποία και γνωρίστηκαν στο σόου «Dancing with the stars», στο οποίο εκείνη συμμετείχε και εκείνος τη σκηνοθέτησε. Η μεγαλύτερή του επιτυχία όπως έχει πει είναι όταν τον συναντούν άνθρωποι της δουλειάς και του λένε ότι είδανε το εν λόγω πρόγραμμα και κατάλαβαν ότι το σκηνοθετεί εκείνος.

Το τρίτο πρόσωπο είναι ο γνωστός σε όλους Νίκος Θωμάς. Χωρίς αυτόν οι δοκιμασίες και τα mystery boxes δεν θα ήταν τα ίδια. Είναι o τρίτος στη σειρά food and beverage manager του Masterchef, μετά το Λεωνίδα Κουτσόπουλο και τον Χάρη Αντωνόπουλο. Ο Νίκος Θωμάς βρίσκεται για δεύτερη χρονιά στη θέση αυτή, η οποία του δίνει τη δυνατότητα να ορίζει το θέμα και τους κανόνες μιας δοκιμασίας. Επιπλέον, βρίσκεται στο πλευρό των παιδιών. Είναι εκείνος που είναι σε άμεση συνεργασία με το δημιουργικό τμήμα, το τμήμα παραγωγής, με τους κριτές. Έχει όλη την ευθύνη για τις προμήθειες και επίσης βοηθάει τα παιδιά σε ό,τι χρειαστούν. Επιπλέον εκείνος είναι που συμμετέχει και στο στήσιμο των εξωτερικών ομαδικών δοκιμασιών.  Στα 18 του μετακόμισε στην Αθήνα ως Φοιτητής Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας. Γρήγορα αντιλήφθηκε ότι η μουσική ήταν η μεγάλη του αγάπη και συμμετείχε σε διάφορα σχήματα ως ντράμερ. Το 2005 βρέθηκε τυχαία να εργάζεται σε επαγγελματική κουζίνα και από τότε κόλλησε…. το μικρόβιο της μαγειρικής! Αποφοίτησε από τη Le Monde και στη συνέχεια δούλεψε πλάι στα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής γαστρονομίας. Διετέλεσε private chef σε πολυτελή σκάφη, όπου βραβεύτηκε για τη προσφορά του. Από το 2015 βρίσκεται στο SIMUL gastronomic situ, όπου μέχρι και σήμερα είναι ο chef patron.

Δώστε σε ζωή σε αυτό που ονειρεύεστε με τα έπιπλα GAND.