Masterchef 5: τα πιάτα της προτελευταίας δοκιμασίας του τελικού και οι αστοχίες τους

Δημοσιεύθηκε: 9 Ιουνίου 2021 08:00
Masterchef 5: τα πιάτα της προτελευταίας δοκιμασίας του τελικού και οι αστοχίες τους

Η προτελευταία δοκιμασία του τελικού του Masterchef 5 περιλάμβανε ένα πλήρες μενού τεσσάρων πιάτων. Τα οποία είχαν ιδιαίτερο βάρος στην δημιουργικότητα της Μαργαρίτας και του Διονύση.

Masterchef 5: τα πιάτα της προτελευταίας δοκιμασίας του τελικού και οι αστοχίες τους.

Ο Διονύσης εμπνεύστηκε τα πιάτα του από τις αναμνήσεις και τα βιώματα που έχει από τους γονείς του. Οι οποίοι ήταν παρόντες στον εξώστη δίπλα στην Ανούς.

«Γενικά το πιο δημιουργικό πιάτο και τεχνικά είναι το marshmallow με φέτα» είπε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος.

Ο Πάνος Ιωαννίδης δεν τρώει καρπούζι με φέτα, αλλά το πιάτο του άρεσε. «Ξεκινήσαμε πολύ καλά», συμφώνησαν όλοι. «Γευστικά η ιδέα με αφήνει απόλυτα ικανοποιημένο», πρόσθεσε ο Κουτσόπουλος.

Στο δεύτερο πιάτο, οι σεφ βρήκαν μια καλή ιδέα που θα μπορούσε κάποιος να πειραματιστεί. «Τεχνικά δεν έχουμε ένα marshmallow, έχουμε μια μους φέτα, η οποία έχει πάρει όγκο. Στο τζελ του μελιού η υφή είναι περίεργη». Είπε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, ενώ ο Πάνος Ιωαννίδης θα το ήθελε για γλυκό. «Δύσκολα θα πάω στο κυρίως πιάτο», τόνισε.

Το κοκκινιστό μοσχαράκι με τη μελιτζάνα στο κυρίως πιάτο δεν… χάλασε τον Σωτήρη Κοντιζά. «Η κροκέτα δεν έπρεπε να μπει καθόλου, τρώμε ξανά φέτα κα μου έλειψε η μελιτζάνα» είπε.

«Βλέπω μια επανάληψη σαν να είναι η γιορτή του τυριού. Στα καλά στοιχεία δοκίμασα ένα από τα καλύτερα φιλέτα», είπε ο Πάνος Ιωαννίδης.

«Κροκέτα και κρακεράκι πελτές δεν έπρεπε να έχουν μπει πάνω. Δεν έχουμε μελιτζάνες με μοσχαράκι κοκκινιστό».

Το γλυκό του Διονύση δεν ενθουσίασε «Είναι σαν κρύα τυρόπιτα με παγωτό από πάνω», είπε ο Πάνος Ιωαννίδης.

«Έχουμε μια έκπληξη αλλά όχι ευχάριστη», συμπλήρωσε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος και ο Πάνος Ιωαννίδης πρόσθεσε: «Δεν θα ήθελα να είχα δοκιμάσει αυτό το πιάτο». «Το 70% του πιάτου τεχνικά έχει πάει λάθος»

Η Μαργαρίτα θέλησε να φανεί δημιουργική και ρομαντική ταυτόχρονα. «Ήθελα να σας δείξω μια χαριτωμένη πλευρά μου. Δεν θέλω να σας θυμίσω κηδεία, ήθελα να σας δείξω τη ρομαντική πλευρά μου».

«Η χρήση του ροδόνερου κάνει πολύ βαρύ το πιάτο. Τα σαλιγκάρια είναι μια γαρνιτούρα» Είπε ο Σωτήρης Κοντιζάς.

Το δεύτερο πιάτο είχε αστοχίες «Νιώθω ότι η Μαργαρίτα σαν να έχει χάσει την ικανότητά της να συνδυάσει στοιχεία. Δεν υπάρχει τίποτα το κακομαγειρεμένο σε αυτό το πιάτο, είναι όλα τέλεια, αλλά δεν δένουν» Είπε ο Σωτήρης Κοντιζάς.

«Παίζει με επίπεδα γλύκας, υφές, εντάσεις, το στοιχείο της έκπληξης. Είναι παιχνιδιάρικο και πολύ ευχάριστο» ήταν τα σχόλια για το γλυκό της.

«Η ιδέα είναι εξαιρετική και η γεύση είναι κάτι που δεν το περιμένεις», τόνισε ο Πάνος Ιωαννίδης.