Μasterchef: To Mystery Box είναι πιο «μυστήριο» και «σκοτεινό» από ποτέ

21 Φεβρουαρίου 2022 19:00

MasterChef 2022: ο Σωτήρης Κοντιζάς τους αιφνιδίασε όλους με την νέα αλλαγή που ανακοίνωσε

Οι 22 διαγωνιζόμενοι, που συνεχίζουν την πορεία τους για τη διεκδίκηση του τίτλου του MasterChef 2022 και του επάθλου των 50.000 ευρώ, έχουν πια συνειδητοποιήσει ότι ο δρόμος για την κατάκτηση της νίκης δεν είναι εύκολος και κάθε δοκιμασία απαιτεί προσήλωση στον στόχο και σκληρή προσπάθεια.

To Mystery Box είναι πιο «μυστήριο» και «σκοτεινό» από ποτέ και οι παίκτες καλούνται να επιλέξουν υλικά αναγνωρίζοντας τα μόνο μέσω της αφής και της όσφρησης!

Η κόκκινη ομάδα, με αρχηγό τον Γρηγόρη, είναι αποφασισμένη να ανατρέψει τα δεδομένα, μετά την πρώτη της ήττα στην ομαδική δοκιμασία και την αποχώρηση του Χριστόφορου και να κερδίσει τα πλεονεκτήματα και στo Mystery Box αλλά και στο Tεστ Δημιουργικότητας. Θα μπορέσουν όμως να τα καταφέρουν; Παίζουν όλοι τελικά για την ομάδα;

Στο Tεστ Δημιουργικότητας, που ακολουθεί, το ζητούμενο της δοκιμασίας είναι η εφευρετικότητα, η μαγειρική ευελιξία, τα γρήγορα μαγειρικά αντανακλαστικά και η πρακτικότητα, όταν τα υλικά και ο χρόνος είναι περιορισμένα.

Οι επιλογές του νικητή του Mystery Box κάποιους θα τους αφήσουν μπερδεμένους κι άλλους θα τους εκπλήξουν ευχάριστα, με τη στρατηγική και τις σχέσεις, που έχουν διαμορφωθεί ανάμεσα στους διαγωνιζόμενους, να έρχονται πια στην επιφάνεια.

Η κάρτα μόνιμης ασυλίας, μετά τις επιλογές του Γρηγόρη, βρίσκεται στα χέρια της  Φανής  και μπορεί να διεκδικηθεί από όσους αναδείχθηκαν στα καλύτερα πιάτα στη δοκιμασία του Mystery Box. Θα μπορέσει άραγε να την κρατήσει ως το τέλος της ημέρας;

Τα αποτελέσματα δεν είναι καθόλου αναμενόμενα, αφού κάποιοι θα επιβεβαιώσουν τη ρήση “ουκ εν τω πολλώ το ευ”, παρουσιάζοντας στους τρεις chef κριτές, Πάνο Ιωαννίδη, Σωτήρη Κοντιζά και Λεωνίδα Κουτσόπουλο, πιάτα ευφάνταστα, αξιόλογα και εντυπωσιακά. Άλλους πάλι το αποτέλεσμα της προσπάθειας τους θα τους οδηγήσει σε δοκιμασία αποχώρησης.