Μαθεύτηκε χρόνια μετά: Το ειδύλλιο Γιώργου Λιάνη και Αλίκης Βουγιουκλάκη – «Άνοιξε το κιμονό και μου έδειξε το στήθος της»

Συντάκτης: Newsroom

17 Σεπτεμβρίου 2022 16:06

Μαθεύτηκε χρόνια μετά: Το ειδύλλιο Γιώργου Λιάνη και Αλίκης Βουγιουκλάκη - «Άνοιξε το κιμονό και μου έδειξε το στήθος της»

Ο Γιώργος Λιάνης είχε παραχώρησε συνέντευξη και μεταξύ άλλων, μίλησε για τον φόβο του με τον θάνατο αλλά και για το άγνωστο περιστατικό με την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

«Με τους Ρεπόρτερ είχαν πάρει τα μυαλά μου πάρα πολύ αέρα! Αφού βγαίναμε έξω και είχαμε γίνει σταρ! Ήμασταν καβαλημένα καλάμια και οι τρεις. Έβλεπες ότι βγαίνεις έξω και δεν σου παίρνουν λεφτά, ποτέ δεν μου πήρε λεφτά το ταξί», ανέφερε αρχικά ο Γιώργος Λιάνης.

Σχετικά με τον φόβο για τον θάνατος δήλωσε: «Με τον θάνατο δεν συμφιλιώνομαι, δεν είναι και πολύ ωραίος τύπος. Ο επιφανής Μίκης Θεοδωράκης έλεγε «κάθε απόγευμα έρχεται από εκεί απέναντι ένας που παριστάνει τον μάγκα και μου κλείνει το μάτι». Αναρωτήθηκα αν ήταν αναρχικός και μου απάντησε, ο θάνατος».

Όσον αφορά την Αλίκη Βουγιουκλάκη, αποκάλυψε: «Τότε που ήταν οι αρχές και είχε χωρίσει με τον Παπαμιχαήλ, η Αλίκη ήξερε την σχέση μου με την Αιμιλία Υψηλάντη και με ρωτούσε ποια είναι ποιο ωραία. «Εγώ ή η Αιμιλία;». Και της λέω «η Αιμιλία» και το εννοούσα. Είναι πολύ πιο όμορφη η Αιμιλία από την Αλίκη. Ήταν τουλάχιστον. Και μου λέει, «καλά τίποτα δεν σου αρέσει επάνω μου;». Της είπα πως μου αρέσει το στήθος της. «Παρ’ το» μου λέει και ανοίγει το κιμονό», είχε πει ο Γιώργος Λιάνης στην εκπομπή Όλα Γκουντ.

Λύγισε η Άριελ Κωνσταντινίδη: «Έφυγε όρθια, ακμαία και δυνατή στην τελευταία της υπόκλιση»

Λύγισε η Άριελ Κωνσταντινίδη: «Έφυγε όρθια, ακμαία και δυνατή στην τελευταία της υπόκλιση»

Η «Μελωδία της Ευτυχίας» ήταν το τελευταίο έργο στο οποίο έπαιξε η Αλίκη Βουγιουκλάκη, με το οποίο η «Εθνική Σταρ» αποχαιρέτησε το κοινό της.

26 χρόνια αργότερα οι ηθοποιοί του έργου, μεταξύ των οποίων και η Άριελ Κωνσταντινίδη, θυμούνται όσα έγιναν στα παρασκήνια της θρυλικής παράστασης.

«Η παραγωγή μας ενημέρωσε ότι πρέπει να παίξουμε όλοι. Δεν είχαμε καταλάβει την σοβαρότητα της κατάσταση. Κλαίγαμε και στεναχωριόμασταν που θα τελειώσει αυτό που ζούσαμε», δήλωσε ο Θανάσης Τσαλταμπάσης.

Ο Δημήτρης Γιώτης αποκάλυψε πως θεώρησε ότι τα πρηξίματα της Αλίκης οφείλονταν σε γαστρεντερίτιδα, η οποία ταλαιπωρούσε αρκετά μέλη του θιάσου εκείνο το διάστημα: «Μας ενημέρωσαν ότι τελειώνει η παράσταση την Παρασκευή και να μην πούμε κάτι στα μικρά παιδιά του θιάσου».

Η Άριελ Κωνσταντινίδη δήλωσε πως το μόνο που είχε γίνει γνωστό στους ηθοποιούς της παράστασης ήταν ότι η παράσταση σταματάει και θα συνεχιστεί μόλις η Αλίκη νιώσει καλύτερα.

Λύγισε η Άριελ Κωνσταντινίδη: «Έφυγε όρθια, ακμαία και δυνατή στην τελευταία της υπόκλιση»

«Η Αλίκη ήταν η πιο δυνατή από όλους όσο ήταν πάνω στη σκηνή. Κάθε φορά που πήγαινε στα παρασκήνια έπαιρνε βαθιά ανάσα», θα θυμηθεί η Μαρία Στάβαρη.

Ο Δημήτρης Γιώτης θυμήθηκε τα λόγια που είχε απευθύνει η Αλίκη Βουγιουκλάκη στο κοινό όταν έπεσε η αυλαία. «Η Αλίκη με το κοινό είχε μία δίκη της σχέση. Μίλησε σε όλους και είπε πως δεν μπορεί να συνεχίσει και μία βίδα έχει λασκάρει».

«Η Αλίκη δεν μας έδωσε ποτέ να καταλάβουμε ότι κάτι συμβαίνει με την υγεία της. Ακούγαμε μονό που έβηχε», είπε ο Θανάσης Τσαλταμπάσης και συμπλήρωσε πως οι μεγαλύτεροι δεν αποκάλυπταν την αλήθεια. Από την άλλη, η Άριελ Κωνσταντινίδη ήξερε πριν από εκείνο το Πάσχα ότι η ηθοποιός είχε πυρετό και δεν αισθανόταν καλά.

Η υγεία της Αλίκης είχε κλονιστεί τόσο, που οι κυρίες που την φρόντιζαν είχαν ζητήσει από την Μαρία Στάβαρη να μην κάνει γρήγορα την χορογραφία της με την Αλίκη.

«Όλοι έλεγαν στην Αλίκη να μην μείνει να χαιρετήσει τον κόσμο και εκείνη έλεγε “θα πάρω το παυσίπονο μου και θα τους χαιρετήσω όλους”», συμπλήρωσε.

«Πριν βγει στη σκηνή η Αλίκη ήταν ένας άλλος άνθρωπος και με το που πατούσε τη σκηνή μεταμορφωνόταν», είπε για την ηθοποιό ο Θανάσης Τσαλταμπάσης, ενώ η Άριελ Κωνσταντινίδη συγκινημένη ανέφερε: «Το βλέμμα της Αλίκης ήταν σχεδόν πανικόβλητο, αλλά «έφυγε» σε αυτή την τεράστια επιτυχία και επί σκηνής, όρθια ακμαία και δυνατή στην τελευταία της υπόκλιση».