Ματίνα Παγώνη: «Πάσχα στο χωριό αλλά με μεγάλη προσοχή»

18 Απριλίου 2022 07:30

Ματίνα Παγώνη: «Πάσχα στο χωριό αλλά με μεγάλη προσοχή»

Θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό φέτος, τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. Αλλά με μεγάλη προσοχή γιατί ο κορονοϊός είναι ακόμη εδώ.

Ματίνα Παγώνη: «Πάσχα στο χωριό αλλά με μεγάλη προσοχή».

Σημείωσε, ωστόσο, ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή και τόνισε ότι πρέπει να πάμε στις εκκλησίες την Μεγάλη Παρασκευή και την Ανάσταση. Βέβαια τηρώντας τα μέτρα προστασίας, φορώντας μάσκες και με αποστάσεις.

Η κ. Παγώνη υπογράμμισε ότι η μετάλλαξη Όμικρον 2 του κορονοϊού είναι πολύ μεταδοτική και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε να προστατέψουμε τις οικογένειας μας, γυρνώντας από τις διακοπές του Πάσχα.

Ο κορονοϊός είναι εδώ, θα συνεχίσει να είναι εδώ και πρέπει να προσέξουμε πολύ, είπε τέλος η κ. Παγώνη. Παράλληλα η εβδομαδιαία έρευνα του ΑΠΘ δείχνει μερική σταθεροποίηση του ιικού φορτίου. Τουλάχιστον για την συμπρωτεύουσα. Ανάλογη είναι η εικόνα όμως και για την Αθήνα.

Τι δείχνει έρευνα που διεξάγει η Ομάδα Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΑΠΘ

Σταθεροποιητική είναι η τάση συγκέντρωσης του ιικού φορτίου του SARS-CoV-2 στις τελευταίες μετρήσεις της εβδομάδας. Σύμφωνα με την έρευνα που διεξάγει η Ομάδα Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΑΠΘ με την ΕΥΑΘ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου του ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα, στα δείγματα που λαμβάνονται καθημερινά στην είσοδο της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων Θεσσαλονίκης, αναφορικά με τις εξορθολογισμένες τιμές σχετικής έκκρισης ιικού φορτίου, η μέση τιμή των δύο πιο πρόσφατων μετρήσεων, δηλαδή της Τετάρτης 13/04/2022 και της Πέμπτης 14/04/2022 είναι: