Ματίνα Παγώνη: «Θα είναι κοροϊδία να ανοίξουν τα σχολεία με μάσκες όταν όλοι πήγαν διακοπές χωρίς αυτές»

Συντάκτης: Newsroom

27 Αυγούστου 2022 07:30

Ματίνα Παγώνη: «Θα είναι κοροϊδία να ανοίξουν τα σχολεία με μάσκες όταν όλοι πήγαν διακοπές χωρίς αυτές»

Η Ματίνα Παγώνη έκανε λόγω για τη επιστροφή των παραθεριστών από τα νησιά όπου οι δείκτες νόσησης είναι αυτή τη στιγμή πιο υψηλοί καθώς και για το άνοιγμα των σχολείων

Η επιστροφή από τα νησιά είναι αυτό που απασχολεί την Ματίνα Παγώνη, όπως δήλωσε στο Mega. Αλλά και τα τεστ που θα πρέπει να κάνουν πριν να έρθουν σε επαφή με τους μεγαλύτερους σε ηλικία στις οικογένειές τους.

Για την πορεία του κορονοϊού και την επιστροφή των εκδρομέων

«Αυτές τις 10 μέρες έχουμε ύφεση και των κρουσμάτων και αυτό που μας προβληματίζει είναι οι επιστροφές. Αυτό το σαββατοκύριακο έχουμε πολλές επιστροφές. Θα έλεγα εάν σεβόμαστε τον εαυτό μας, γυρίζοντας από τις διακοπές μας να κάνουν ένα τεστ για να πάνε στην οικογένειά τους. Έχουν γονείς, γιαγιάδες και παππούδες με υποκείμενα νοσήματα, πρέπει να κάνουν ένα τεστ. Δεύτερον , νόσησαν πάρα πολλοί στα νησιά και δεν το δήλωσαν. Έκαναν self test, ήταν θετικό και δεν το δήλωσαν και πήγαν διακοπές. Αυτό δεν μου άρεσε καθόλου.  Γιατί αυτό που πρέπει να ξέρουμε είναι ότι πρέπει να σεβόμαστε τους πάντες. Δηλαδή νοσούμε και κάνουμε το τεστ και το δηλώνουμε. Τα κρούσματα όλον αυτόν τον καιρό δεν ήταν αυτά που φαίνονταν, ήταν ακόμα παραπάνω. Όσοι δεν έχουν κάνει την 4η δόση, πάνω από 60 ετών, να κάνουν την 4η δόση.

Ματίνα Παγώνη: «Θα είναι κοροϊδία να ανοίξουν τα σχολεία με μάσκες όταν όλοι πήγαν διακοπές χωρίς αυτές»

Σχετικά με τα νέα επικαιροποιημένα εμβόλια η κ. Παγώνη είπε

«Όσοι είναι πάνω από 60 ετών, δεν περιμένουν τα επικαιροποιημένα εμβόλια. Γιατί αυτά θα αργήσουν να έρθουν, θα έρθουν τέλος Οκτώβρη – Νοέμβρη. Θα διαχειριστούμε αυτά που έχουμε, θα κάνουμε αυτά που έχουμε. Και στόχος είναι να αποφύγουμε την βαριά νόσηση και να μην έχουμε θανάτους. Η επιτροπή εμβολιασμών πρέπει να ξεκινήσει να μιλάει εκ νέου για τον εμβολιασμό».

«Δεν ξέρω τι θα γίνει με την υποπαραλλαγή Κένταυρος, στην Ελλάδα έρχεται συνήθως μετά από τρεις μήνες, έχει πάει παντού. Αφού έχουμε τουρισμό σίγουρα θα έρθει και από εδώ. Τα συμπτώματα είναι υψηλός πυρετός, έχει πάρα πολύ βήχα τα πρώτα 24ωρα και τα υπόλοιπα συμπτώματα είναι τα ίδια».

Ενώ για το άνοιγμα των σχολείων είπε:

«Εδώ υπάρχει μία μεγάλη αγωνία για τους γονείς. Με τα δεδομένα που έχουμε μέχρι στιγμής, κρούσματα, δείκτες, τα πάντα, θεωρώ ότι τα παιδιά δεν μπορούν να πάνε στο σχολείο με μάσκες. Όταν όλοι κυκλοφορούν χωρίς μάσκα, και πήγαν και διακοπές χωρίς μάσκες και μέτρα. Θα είναι κοροϊδία. Δάσκαλοι και καθηγητές έκαναν καλή δουλειά, με προσοχή στα σχολεία τηρούσαν τα πρωτόκολλα».