Μαύρο Ρόδο: Εντυπωσιακά πλάνα από το μοναστήρι που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τη σειρά

Συντάκτης: Newsroom

7 Σεπτεμβρίου 2022 23:41

Η πολυαναμενόμενη σειρά του MEGA «Μαύρο Ρόδο» έρχεται το φθινόπωρο στις οθόνες μας με εξαιρετικούς συντελεστές και υψηλό επίπεδο παραγωγής.

 Για τις ανάγκες της σειράς και προκειμένου να αποδοθεί με τον μεγαλύτερο ρεαλισμό η ατμόσφαιρα του χώρου όπου εξελίσσεται μεγάλο μέρος της δράσης, χρειάστηκε να κατασκευαστεί εξαρχής ένα μοναστήρι.   

  Ο έμπειρος και βραβευμένος σκηνογράφος Αντώνης Χαλκιάς έχει αναλάβει τον σχεδιασμό και την κατασκευή του μοναστηριού, δημιουργώντας για μια ακόμα φορά ένα σκηνικό με «ψυχή», το οποίο συγκαταλέγεται και αυτό στους «πρωταγωνιστές» της σειράς.   

Σύμφωνα με το σενάριο, στο μοναστήρι διαμένει η δόκιμη μοναχή Ελισάβετ, κεντρικό πρόσωπο σε μια ιστορία σφοδρού και ασύμβατου έρωτα, την οποία υποδύεται η Φωτεινή Παπαθεοδώρου. Τον ρόλο της  Ηγουμένης ερμηνεύει η Κατερίνα Διδασκάλου.

Το «Μαύρο Ρόδο» βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Ελένης Καπλάνη. Το σενάριο επιμελείται ο Γιώργος Κρητικός και το εκλεκτό καστ καθοδηγεί σκηνοθετικά ο Κώστας Αναγνωστόπουλος. Τη σειρά επενδύει μουσικά ο Γιώργος Θεοφάνους.

Πρωταγωνιστούν: Λεωνίδας Κακούρης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Γιάννης Κουκουράκης, Θεοφανία Παπαθωμά, Φωτεινή Παπαθεοδώρου, Μιχαήλ Ταμπακάκης. 

Στον ρόλο της Ηγουμένης, η Κατερίνα Διδασκάλου. 

Σοφία Σεϊρλή, Ελένη Καρακάση, Μυρτώ Αλικάκη, Ηλέκτρα Νικολούζου, Ευθαλία Παπακώστα, Νεφέλη Κουρή, Νίκος Κουκάς, Δρόσος Σκώτης, Νίκος Γκέλια, Πένυ Αγοραστού, Νίκος Πολυδερόπουλος, Λεωνίδας Μαράκης. 

 

«Μαύρο ρόδο»: Θα κόψει την ανάσα από τα πρώτα επεισόδια!

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η πρεμιέρα της σειράς του MEGA «Μαύρο ρόδο», μία από τις πιο φιλόδοξες παραγωγές της νέας περιόδου.

Η ιστορία ενός παράφορου έρωτα ανάμεσα σε δύο πρωταγωνιστές από αντίθετους κόσμους θα ζωντανέψει ήδη από τα πρώτα επεισόδια της νέας δραματικής σειράς «Μαύρο ρόδο», η οποία θα αρχίσει να προβάλλεται από το φθινόπωρο.

Η 22χρονη Ελισάβετ επιθυμεί να αφιερώσει τη ζωή της στον Θεό. Ζει από δώδεκα χρονών σε γυναικείο μοναστήρι στην επαρχία και είναι δόκιμη μοναχή.

Πλησιάζει η πολυπόθητη ώρα που θα λάβει το καλογερικό σχήμα. Είναι όμως και η ώρα της πιο μεγάλης δοκιμασίας, η ώρα που το παρελθόν εισβάλλει σαν χείμαρρος και πάλι στη ζωή της και την παρασέρνει σε μονοπάτια σκοτεινά.

Ένας μεγάλος σεισμός καθιστά το μοναστήρι προσωρινά ακατάλληλο προς χρήση και την αναγκάζει να επιστρέψει για λίγο στο πατρικό της σπίτι.

Εκεί θα την υποδεχτούν ο πατέρας της, η μητριά της και η θετή αδελφή της. Η τελευταία φιλοξενεί κάποιους φίλους της, οι οποίοι κάνουν διακοπές και περνούν ευχάριστα όλοι μαζί. Μόλις δουν τη νεαρή καλόγρια, θα παγώσουν…

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους, βρίσκεται ο Πέτρος, ο φίλος της ετεροθαλούς αδελφής της και περιζήτητος εργένης.

Το βλέμμα του θα την αιχμαλωτίσει κι όσο εκείνη θα αντιστέκεται στη γυναικεία της φύση που ξυπνάει, ένας απαγορευμένος έρωτας θα ανθίζει.

Ένας έρωτας ικανός να γκρεμίσει όλες τις βεβαιότητές της. Είναι η ώρα που πρέπει να πάρει τη μεγάλη απόφαση τι πραγματικά επιθυμεί, σε ποιον κόσμο θέλει να ζήσει, ποια είναι.

Τις επόμενες ημέρες, ο Πέτρος θα αρχίσει να την πολιορκεί. Σταδιακά, θα ξεδιπλώνεται και η δική του ιστορία.

Γόνος πλούσιας οικογένειας, μπλεγμένης στα άδυτα της νύχτας… Μόλις αντικρίζει την Ελισάβετ, θολώνει και την κυνηγά, αγνοώντας τις συνέπειες.

Η Ελισάβετ καλείται να τα βάλει με όλους: με τις σκέψεις της, τους πειρασμούς, την ηγουμένη, τη μητριά της…

Θα καταφέρει να σταθεί δυνατή;