Μαύρο Ρόδο: Το φρικτό μυστικό που έρχεται στη φόρα!

Συντάκτης: Newsroom

30 Νοεμβρίου 2022 16:01

Μαύρο Ρόδο: Το φρικτό μυστικό που έρχεται στη φόρα!

Σοκαριστικές θα είναι οι εξελίξεις που θα ακολουθήσουν στη νέα σειρά του Mega, «Μαύρο Ρόδο! Ο Πέτρος συλλαμβάνεται στην προσπάθειά του να μπει ξανά κρυφά στο μοναστήρι, ενώ ο Σαράντος ανακαλύπτει ένα φρικτό μυστικό που αφορούσε τον πατέρα του. Η ηγουμένη προτείνει την απομάκρυνση της Κασσιανής από το μοναστήρι, αλλά εκείνη της επιφυλάσσει μια αποκάλυψη.

Τι θα δούμε στα επόμενα επεισόδια του Μαύρο Ρόδου

Το βράδυ, η Αγγελική, που έχει ραντεβού με τον Βίκο στο ξενοδοχείο που μένει στη Γερακιανή, ξεκινάει να πάει εκεί. «Πού θα πας μόνη σου;», τη ρωτάει ο Πέτρος και εκείνη του απαντάει: «Λέω να βγω μια βόλτα εδώ γύρω». «Να έρθω μαζί σου τότε», επιμένει εκείνος, αλλά η Αγγελική τον αποφεύγει: «Δεν υπάρχει λόγος! Μη φοβάσαι, μεγάλο κορίτσι είμαι ξέρω να φυλάγομαι» και φεύγει. Ο Πέτρος αποφασίζει να την ακολουθήσει και την εντοπίζει στο ξενοδοχείο που μένει ο Βίκος. Αναρωτιέται τι δουλειά έχει εκεί και στο μυαλό του έρχονται τα λόγια της αδελφής του για την απιστία της. Οταν μετά από ώρες θα δει τη μητέρα του αγκαλιά με τον μεγαλύτερο εχθρό του πατέρα του, μετά το αρχικό σοκ θα κυριευτεί από θυμό.

«Τι δουλειά έχεις εσύ με αυτόν;», πάει επιθετικά προς το μέρος του και η Αγγελική τα χάνει: «Πέτρο, τι κάνεις εδώ; Με παρακολουθείς;», του λέει. «Αυτό σε νοιάζει; Ή ότι κερατώνεις τον μπαμπά με αυτόν εδώ;», της απαντάει. Η Αγγελική προσπαθεί να του κόψει τη φόρα: «Πέτρο, άσε με να σου εξηγήσω», πάει να πει και εκείνος στρέφεται στον Βίκο: «Να μου εξηγήσεις τι; Πόσο ξεφτίλας είσαι, ρε; Με τέτοια φθηνά κόλπα πας να παγιδεύσεις τον πατέρα μου χρησιμοποιώντας τη γυναίκα του και μητέρα των παιδιών του; Δεν ντρέπεσαι; Τι παραμύθι της πούλησες; Αν το μάθει ο πατέρας μου…», αρχίζει να λέει και ο Βίκος προσπαθεί να τον ηρεμήσει: «Πέτρο, ηρέμησε να μιλήσουμε».

«Τι να μιλήσουμε, ρε ξεφτίλα; Να πούμε τι;», του φωνάζει και του επιτίθεται. Οι δύο άντρες πιάνονται στα χέρια και η Αγγελική βρίσκεται στο κέντρο της σύγκρουσης του γιου της και του εραστή της. Ανθρωποι από το ξενοδοχείο επεμβαίνουν και τους χωρίζουν και η Αγγελική παίρνει τον γιο της και φεύγει. «Πάμε να φύγουμε και θα σου τα εξηγήσω όλα. Τι συμπεριφορά είναι αυτή;», τον μαλώνει και εκείνος της απαντάει: «Δεν μας παρατάς, ρε μάνα, που θέλεις να βγεις κι από πάνω! Για να εκδικηθείς τον μπαμπά έμπλεξες με τον μεγαλύτερο εχθρό του! Εχω χάσει πάσα ιδέα για όλους σας πια». Οι ερωτήσεις του Μανόλη, για το λάπτοπ του Στέλιου Διακοσάββα, θα ξυπνήσουν τραυματικές αναμνήσεις στην Ελισάβετ.

Η κόντρα ηγουμένης και Κασσιανής μεγαλώνει

Η Ελισάβετ, που έχει μάθει από την Ολγα πως ο Πέτρος είχε βάλει στοίχημα να την «κερδίσει», προσπαθεί με κάθε τρόπο να τον αποφύγει. Ομως, εκείνος θέλει να της μιλήσει για να της εξηγήσει την αλήθεια. Στο μεταξύ, η κόντρα ανάμεσα στην ηγουμένη και την Κασσιανή ολοένα και μεγαλώνει, με τη δεύτερη να εξαπολύει σε κάθε ευκαιρία τα πυρά της για την πρώτη. Θέλοντας να στηρίξει το σχέδιο του Μπόγρη για τη μονή, της υπενθυμίζει: «Οι μόνες που σας στηρίζουν, γερόντισσα, είναι η αδελφή Αυξεντία και η Ελισάβετ, στις οποίες κάνετε διακρίσεις», της λέει. Η ηγουμένη εκνευρίζεται μαζί της, καθώς για ακόμα μια φορά προσπαθεί να σπείρει τη διχόνοια και ζητάει τη μετάθεση της Κασσιανής, όμως ο Μητροπολίτης έχει τις αντιρρήσεις του. «Δεν είναι σωστό να καταδικάσουμε κάποιον για μια κακή στιγμή που είχε», της επισημαίνει και εκείνη του τονίζει:

«Μόνο που έχουν μαζευτεί πολλές κακές στιγμές και κάθε φορά σπέρνει τη διχόνοια στις αδελφές, ενώ με κατακρίνει συνεχώς». Η Κασσιανή το μαθαίνει από τον Μητροπολίτη: «Αδελφή Κασσιανή, να είσαι προσεκτική από εδώ και στο εξής, να μην προκαλείς. Η ηγουμένη ζήτησε τη μετάθεσή σου, αλλά το αρνήθηκα. Ομως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, στο τέλος δεν θα μπορέσω να κάνω κάτι άλλο». Η Κασσιανή πάει να συναντήσει τη γερόντισσα: «Ενημερώθηκα ότι ζητήσατε τη μετάθεσή μου, γερόντισσα. Φαίνεται πως η αλήθεια δεν αρέσει σε πολλούς», της λέει και η ηγουμένη κάνει να τη σταματήσει. Ομως εκείνη συνεχίζει: «Εμένα θέλετε να με διώξετε από εδώ, δεν θεωρείτε πως είμαι άξια του Κυρίου γιατί λέω πάντα αυτό που βλέπω και που είναι αλήθεια, αλλά την Ελισάβετ συνεχώς τη δικαιολογείτε παρόλο που έχει ξεφύγει από τον δρόμο του Κυρίου».

Η ηγουμένη την επιπλήττει: «Σιωπή! Τι λόγια είναι αυτά που λες για την αδελφή σου;». Και τότε η Κασσιανή σοκάρει την ηγουμένη όταν της αποκαλύπτει τις κρυφές συναντήσεις του Πέτρου με την Ελισάβετ στη μονή. «Τι σκάνδαλο άραγε θα ξεσπάσει αν μαθευτεί πως μια δόκιμη μοναχή συναντάει τον εραστή της κρυφά τη νύχτα μέσα στον οίκο του Θεού;», σχολιάζει η Κασσιανή και η ηγουμένη την κατακεραυνώνει με τον λόγο της και δεν είναι διατεθειμένη να υποχωρήσει στους εκβιασμούς της.

Η ηγουμένη θορυβείται από όσα της λέει η Κασσιανή και συναντάει την Ελισάβετ. Εκείνη είναι καταρρακωμένη από την αποκάλυψη για τις νυχτερινές συναντήσεις της με τον Πέτρο. Αυτό που δεν ξέρει είναι πως εκείνος ετοιμάζεται να πηδήξει τον τοίχο της μονής κι απόψε το βράδυ. Όμως η ηγουμένη έχει φροντίσει να λάβει τα μέτρα της και έτσι όταν βλέπει τον νεαρό να εισβάλλει ξανά κρυφά στον χώρο, καλεί την αστυνομία και τον συλλαμβάνει. Η εξέλιξη αυτή όμως θα έχει συνέπειες σε όλους, και κυρίως στην Ελισάβετ που το θέμα θα κάνει τον γύρο του μοναστηριού και η κουρά της κινδυνεύει για άλλη μια φορά.

Κι ενώ στο μοναστήρι συμβαίνουν αυτά, στη Γερακιανή η Πολυξένη επιστρέφει από την Πάτρα και στην Όλγα μπαίνουν υποψίες για τη σχέση της μητέρας της με τον Καστρινό. «Στην Πάτρα τι πήγες να κάνεις; Μαμά, κάτι μου κρύβεις και είμαι σίγουρη πως αφορά τον μπαμπά του Πέτρου. Σ’ εκείνον πήγες;», τη ρωτάει, αλλά η Πολυξένη το αρνείται: «Τι είναι αυτά που λες, παιδάκι μου; Σου είπα ότι έπρεπε να πάω στις τράπεζες». Τόσο η Όλγα όσο και ο Λευτέρης δεν πείθονται από τις απαντήσεις της Πολυξένης για το πού ήταν.

Στο μεταξύ, ο Θέμης με τη βοήθεια της Αλεξίας βρίσκει στοιχεία για τη γυναίκα που ψάχνει. Ο Σαράντος ανακαλύπτει το λάπτοπ στο παλιό φορτηγάκι του πατέρα του και ψάχνει τα αρχεία του, όπου ανακαλύπτει το φρικτό μυστικό που έκρυβε. Βρίσκει μέσα φωτογραφικό υλικό από ανήλικα και το σοκ του είναι τεράστιο. Την ίδια ώρα, η Γιάννα αποφασίζει να μιλήσει στην Ευτυχία για τον Σταυρίνο: «Με τον Σταυρίνο αγαπιόμασταν από παλιά! Ηταν κάτι δυνατό, αληθινό! Δεν μπορούσαμε να αντισταθούμε! Τον αγαπάω και με αγαπάει», της ομολογεί και η Ευτυχία δεν μπορεί να πιστέψει όσα ακούει: «Εχεις τρελαθεί; Με τον αδελφό του άντρα σου;», της επισημαίνει και εκείνη της απαντάει: «Προέκυψε. Ο Γιώργος έλειπε συνεχώς, αδιαφορούσε για εμένα και για τον γάμο μας, μόνο η δουλειά τον ενδιέφερε. Ο Σταυρίνος ήταν πάντα εκεί δίπλα μου, με πρόσεχε και με νοιαζόταν». Ο Λευτέρης κάνει στην Πολυξένη μια αποκάλυψη για τη σχέση που είχε στο παρελθόν με τον πατέρα του Σαράντου.

Πηγή: youweekly