Μέγκαν Μαρκλ: γιατί δεν μπορεί να γίνει πολίτης του Ηνωμένου Βασιλείου

Δημοσιεύθηκε: 11 Ιανουαρίου 2021 15:15
Μέγκαν Μαρκλ: γιατί δεν μπορεί να γίνει πολίτης του Ηνωμένου Βασιλείου

Η Μέγκαν Μαρκλ έχει χάσει επίσημα την ευκαιρία να αποκτήσει τη βρετανική υπηκοότητα. Σύμφωνα με την Daily Mail η Δούκισσα του Σάσεξ είχε την πρόθεση να γίνει πολίτης του Ηνωμένου Βασιλείου, όταν παντρεύτηκε τον Πρίγκιπα Χάρι τον Μάιο του 2018.

Ωστόσο ήταν υποχρεωμένη να ζήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο για τουλάχιστον τρία χρόνια, πριν υποβάλει αίτηση για υπηκοότητα και νόμιμα να λάβει το βρετανικό διαβατήριο. Η ανακοίνωση του Megxit, τον Ιανουάριο του 2020, οπότε το ζευγάρι αποχαιρέτησε τον πριγκιπικό του τίτλο -«Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ δεν προτίθενται να χρησιμοποιούν το SussexRoyal σε οποιοδήποτε πεδίο μετά την άνοιξη του 2020»- μετακομίζοντας στον Καναδά πριν μετακινηθούν στο Λος Άντζελες, άλλαξε πλέον τα σχέδια της 39χρονης Αμερικανίδας συζύγου του πρίγκιπα Χάρι.

Σύμφωνα με τους αυστηρούς κανόνες του Υπουργείου Εσωτερικών της Βρετανίας, η Μέγκαν Μαρκλ, η οποία εγκαταστάθηκε για πρώτη φορά στο Λονδίνο στις 21 Νοεμβρίου 2017, θα μπορούσε να είχε ξεκινήσει την αίτηση υπηκοότητας τρία χρόνια αργότερα στις 21 Νοεμβρίου 2020. Επίσης θα έπρεπε να περιορίσει τη συνολική περίοδο που πέρασε εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου εκείνη την εποχή σε λιγότερο από 270 ημέρες – κάτι που δεν κατάφερε να κάνει.