Μελέτης Ηλίας: «Σκηνοθέτης με μείωνε και με έβριζε» – «Σκέφτηκα να τα παρατήσω»

Δημοσιεύθηκε: 21 Φεβρουαρίου 2021 14:30
Μελέτης Ηλίας: «Σκηνοθέτης με μείωνε και με έβριζε» - «Σκέφτηκα να τα παρατήσω»

Στον καναπέ των Dot κάθισε ο Μελέτης Ηλίας.

Διηγούμενος τη δύσκολη και επώδυνη συνεργασία του με μεγάλο σκηνοθέτη του θεάτρου που τον έφτασε σε σημείο να σκέφτεται να εγκαταλείψει την υποκριτική αλλά και τις τρομακτικές ιστορίες που έφτασαν στα αυτιά του όντας ακόμη μαθητής.

«Και εμένα μου έχουν συμβεί δύσκολα περιστατικά σε περίεργες ηλικίες. Τελειώνεις μία σχολή και πας για δουλειά με έναν σκηνοθέτη που χαίρει εκτίμησης όλου του κλάδου, θεωρείται top, κορυφή. Και διαπιστώνεις ότι στις πρόβες αυτός ο σκηνοθέτης είναι από τους πιο δύσκολους συνεργάτες.

Με μείωνε, με έβριζε, με έφερνε σε δύσκολη θέση αλλά την ίδια στιγμή τον θαύμαζα απεριόριστα. Εκεί προσπαθείς να σκύψεις το κεφάλι γιατί λες ότι είναι ο καλύτερος και έχει δίκιο και εσύ δεν έχεις τα εφόδια να τον αντιμετωπίσεις.

Τελικά δε το άντεξα και σηκώθηκα κι έφυγα. Σκέφτηκα να τα παρατήσω. Δεν είναι από τα ονόματα που έχουν ακουστεί το τελευταίο διάστημα».

«Ως μαθητής του Θεάτρου Τέχνης, οι ιστορίες που ακούγαμε για τον Κουν για παρόμοιες περιπτώσεις σε άλλα θέατρα ήταν φρικαλέες. Ακούγαμε πολύ δύσκολες καταστάσεις από αυθεντίες του είδους».

Όπως και να το δεις… είναι INNOSTAT