Μελίνα Μερκούρη: Η ζωή της στη μικρή οθόνη με πρωταγωνίστρια την Κατερίνα Διδασκάλου

17 Μαΐου 2022 18:30

Η πολυτάραχη ζωή της Μελίνας Μερκούρη είναι πολύ πιθανό να μεταφερθεί στην τηλεόραση και η Κατερίνα Διδασκάλου θεωρείται ως η επικρατέστερη για να υποδυθεί την εμβληματική ηθοποιό και πολιτικό.

Η Μελίνα Μερκούρη είναι μία γυναίκα θρύλος για την Ελλάδα. Και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι γνωστός τηλεοπτικός παραγωγός βρίσκεται σε συζητήσεις με τους υπεύθυνους μεγάλου καναλιού και εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο συνεργασίας τους.

Υπάρχει αισιοδοξία ότι το θέμα θα προχωρήσει και η σειρά να βγει στον «αέρα» το συντομότερο δυνατόν. Πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες υποστηρίζουν ότι οι επαφές έχουν προχωρήσει αρκετά και δεν αποκλείεται να προκύψουν άμεσα ουσιαστικές εξελίξεις. Άλλωστε, και οι δύο πλευρές εκτιμούν ότι πρόκειται για εγχείρημα, το οποίο μπορεί να εξελιχθεί σε μεγάλη επιτυχία. Και αυτό χάρη κυρίως στην ακτινοβολία της Μερκούρη, μίας γυναίκας με παγκόσμια λάμψη και αναγνώριση.

Προφανώς, έχουν ήδη υπάρξει συζητήσεις σχετικά με τους ηθοποιούς που θα απαρτίζουν το καστ της βιογραφικής σειράς. Το βάρος, φυσικά, έχει πέσει στην πρωταγωνίστρια, τη γυναίκα που θα υποδυθεί τη Μερκούρη.

Όλα δείχνουν πως η Κατερίνα Διδασκάλου διατηρεί σαφέστατο προβάδισμα για τον ρόλο.

Μάλιστα, η γνωστή καλλιτέχνιδα, η οποία συμμετέχει στις «Άγριες μέλισσες» του ΑΝΤ1, αποκάλυψε πρόσφατα ότι πρόκειται να ενσαρκώσει την αείμνηστη υπουργό Πολιτισμού σε αμερικανική ταινία. Πάντως, δεν μοιράστηκε περισσότερες λεπτομέρειες τονίζοντας ότι δεσμεύεται.

Από εκεί και πέρα, πρόθεση των δημιουργών είναι –εφόσον βέβαια εξασφαλίσουν το «πράσινο φως» για την υλοποίηση της σειράς- να παρουσιάσουν όλη τη ζωή της Μερκούρη. Από την ημέρα που ήρθε στον κόσμο μέχρι και την ημέρα που άφησε την τελευταία της πνοή.

Κατά πληροφορίες, την αξέχαστη ηθοποιό και πολιτικό στη νεαρή της ηλικία είναι πιθανόν να υποδυθεί η Μαρίνα Καλογήρου. Υπενθυμίζεται πως η τελευταία είχε συμμετάσχει σε ανάλογο πρότζεκτ και τη σεζόν 2006 – 2007. Συγκεκριμένα, έλαβε μέρος στην επιτυχημένη σειρά «Η τελευταία παράσταση» (σε σκηνοθεσία της Ρέινα Εσκενάζυ) που πρόβαλε ο Alpha. Ήταν αφιερωμένη στη σπουδαία Έλλη Λαμπέτη. Η Καλογήρου τότε είχε υποδυθεί τη Λαμπέτη στα πρώτα της βήματα.