Μέλπω Ζαρόκωστα: «Η Βουγιουκλάκη πήγε στην Επίδαυρο κι έγινε ρεζίλι»!

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

2 Δεκεμβρίου 2022 10:10

Αίσθηση προκάλεσαν σχόλια που έκανε η Μέλπω Ζαρόκωστα για την Αλίκη Βουγιουκλάκη καθώς αμφισβήτησε ευθέως την υποκριτική της ικανότητα.

Η γνωστή ηθοποιός Μέλπω Ζαρόκωστα παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» και μεταξύ άλλων σχολίασε αγαπημένες προσωπικότητες του θεάματος, όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη και η Μελίνα Μερκούρη.

Για την πρώτη εξέφρασε την άποψη ότι έγινε ρεζίλι όταν έπαιξε την Αντιγόνη στην Επίδαυρο, ενώ για τη δεύτερη τόνισε πως δεν ήταν καλή ηθοποιός εντούτοις σημείωσε πως υπήρξε αξιοπρεπής.

Αντίθετα, η Ζαρόκωστα τόνισε ότι ξεχώρισε ως καλό ηθοποιό τον Πέτρο Φιλιππίδη, με τον οποίο έχει συνεργαστεί.

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη εγκλωβίστηκε στην εικόνα της;

Είχε ταλέντο αλλά εκείνο που το επισκίασε είναι το γεγονός πως υποκρινόταν και δεν ζούσε τον ρόλο. Έκανε πάντα την ωραία. Εγκλωβίστηκε παρόλο που μπορούσε να κάνει πολλά περισσότερα. Ήταν όμορφη, αλλά παρασύρθηκε, με σκοπό να είναι η ωραία της τηλεόρασης και του θεάτρου.

Έπαιξε και «Αντιγόνη» όμως στην Επίδαυρο.

Πήγε ναι και έγινε ρεζίλι. Δεν μπορείς να παίζεις τέτοιους ρόλους μόνο και μόνο από την ανάγκη που έχεις για να επιδεικνύεσαι.

Τι θυμάστε από το τέλος της;

Πέρασα τα δικά μου βάσανα και δεν άντεχα να την δω. Νομίζω πως δεν βρισκόμουν όμως και στην Ελλάδα.

Η Μελίνα Μερκούρη πώς σας φαινόταν ως ηθοποιός;

Την γνώριζα. Δεν ήταν καλή ηθοποιός. Ήταν αξιοπρεπής αλλά δεν ήταν το ταλέντο. Είχε μια ωραία εμφάνιση αλλά δεν ήταν η Έλλη Λαμπέτη. Έβλεπες τη Λαμπέτη και σου κοβόταν η ανάσα πραγματικά και μόνο καλημέρα που σου έλεγε.

Εσείς ποιον ηθοποιό θεωρούσατε εξαιρετικό ταλέντο;

Τον Πέτρο Φιλιππίδη. Εξαιρετικό ταλέντο. Τον αγαπούσα πολύ και ο άντρας μου τον είχε σαν παιδί του. Είναι πολύ ταλαντούχο άτομο και δεν ξέρω πώς έμπλεξε σε αυτή την ιστορία. Εγώ δούλεψα μαζί του και εκτός από καλός ηθοποιός ήταν και καλός σκηνοθέτης. Κάποτε θα λυτρωθεί το θέατρο από όλα αυτά που συνέβησαν.