Μεταμόσχευση μαλλιών: Η μόνη μέθοδος κατά της τριχόπτωσης με μόνιμα αποτελέσματα

18 Ιανουαρίου 2023 18:10

Δώστε τέλος στο άγχος της αραίωσης των μαλλιών σας, άμεσα, χωρίς πόνο με το λιγότερο κόστος. Με ποια θεραπεία μπορούμε να αναζωογονήσουμε τα εξασθενημένα μαλλιά πριν την τελική επέμβαση; Όλες οι απαντήσεις και οι νέες τεχνικές στο My Health του Ciao magazine από τον δερματολόγο, δερματοχειρουργό Dr. Απόστολο Καραλέξη, επιστημονικό διευθυντή της Derma Hair Clinic, με παγκόσμια διάκριση στη μεταμόσχευση μαλλιών, εμπειρία άνω των 20 ετών, με μετεκπαίδευση στις ΗΠΑ και με χιλιάδες περιστατικά εμφύτευσης μαλλιών σε ασθενείς από Ελλάδα και εξωτερικό.
 
Όταν οι συντηρητικές θεραπείες δεν επαρκούν, όταν η αραίωση μαλλιών δημιουργεί έντονα ψυχολογικά προβλήματα στον πάσχοντα, τότε η Μεταμόσχευση Μαλλιών FUE είναι η μόνη λύση. Η λήψη μιας τέτοιας απόφασης είναι εξίσου σημαντική με την αναζήτηση του σωστού κέντρου που θα πρέπει να έχει τις κατάλληλες υποδομές και τους εξειδικευμένους επιστήμονες και θα μας δώσει τα εχέγγυα για ένα τέλειο αποτέλεσμα.
 
-Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι η μόνη λύση για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης. Πριν όμως φτάσουμε στην σημαντική αυτή απόφαση και στο τελικό στάδιο, υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης και θεραπείας της τριχόπτωσης;
 
Μία απόλυτα ασφαλής και ανώδυνη μέθοδος, ιδανική για τις περιπτώσεις αραίωσης των μαλλιών είναι η θεραπεία PRP με φυσικά και άρτια αποτελέσματα. Μέθοδος απόλυτα ασφαλής και ανώδυνη. Η θεραπεία PRP έχει διπλό χαρακτήρα. Από τη μία βοηθάει στο πρόβλημα της τριχόπτωσης παρατείνοντας την αναγενή φάση των τριχών και από την άλλη δρα προληπτικά στην τριχόπτωση εμποδίζοντας την περαιτέρω αραίωση.
 
-Σε ποιες περιπτώσεις βοηθάει η μέθοδος αυτή και ποιοι είναι κατάλληλοι υποψήφιοι; Μπορεί να γίνει και συνδυαστικά με την μεταμόσχευση μαλλιών;
 
Αποτελεί ιδανική θεραπεία για τα πρώτα στάδια της τριχόπτωσης και είναι κατάλληλη τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες. Τα αποτελέσματα επιτυγχάνονται μέσα σε διάστημα μόλις 6 μηνών. Η εν λόγω θεραπεία εφαρμόζεται σε περιπτώσεις γυροειδούς, ανδρογενετικής και διάχυτης αλωπεκίας, σε περιπτώσεις συντηρητικής αγωγής και σε συνδυασμό με την μεταμόσχευση μαλλιών.
 
-Πόσο ανώδυνη είναι η διαδικασία; Και φυσικά αν υπάρχουν παρενέργειες.
 
Η διαδικασία είναι πολύ απλή και ανώδυνη και μπορεί να γίνει εντός μια ώρας περίπου. Η μέθοδος PRP είναι απολύτως ασφαλής για την υγεία και χωρίς καμία παρενέργεια. Είναι σημαντικό ωστόσο η ελάχιστα επεμβατική αυτή διαδικασία να εφαρμόζεται από έμπειρους γιατρούς, κυρίως δερματολόγους.
 
-Μετά από πόσο καιρό μπορούμε να δούμε τα πρώτα αποτελέσματα;
 
Τα αποτελέσματα επιτυγχάνονται μέσα σε διάστημα μόλις 6 μηνών. Η μέθοδος δεν είναι κατάλληλη για πλήρη φαλάκρα, παρά μόνο σε περιπτώσεις εξασθενημένων και αραιωμένων τριχών στην κεφαλή. Τα πρώτα αποτελέσματα πάντως είναι ορατά ακόμα και μετά την πρώτη έγχυση. Το σωστό θα ήταν να γίνουν 4 εγχύσεις σε διάστημα 4 μηνών για καλύτερα δυνατά και εμφανή αποτελέσματα.
 
-Μεταμόσχευση μαλλιών και νέες τεχνικές. Ποιες είναι αυτές και πόσο επώδυνη ή ανώδυνη είναι η διαδικασία; Ποιες μεθόδους θα μας προτείνατε;
 
Υπάρχουν διάφορες τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών, με τη FUE και FUT να ξεχωρίζουν και να κερδίζουν περισσότερο έδαφος.
 
-Σε τι διαφέρει η μέθοδος FUE από τη μέθοδο FUT;
 
Η διαφορά της FUE από τη FUT αφορά στον τρόπο αφαίρεσης των τριχοθυλακίων από τη δότρια περιοχή και στη δημιουργία ουλής. Κατά την FUT ή κατά άλλους Strip, δημιουργείται μία μόνιμη επιμήκης ουλή στη δότρια χώρα, πράγμα που δεν γίνεται στην FUE. Τα υπόλοιπα βήματα των δύο επεμβάσεων είναι ίδια.
 
-Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της τεχνικής FUE;
 
•αποτελεί αναίμακτη διαδικασία
 
•παρουσιάζει ελάχιστο έως καθόλου πόνο
 
•έχει σχεδόν μηδενική πιθανότητα επιπλοκών
 
•επιτρέπει τη λήψη τριχοθυλακίων από διάφορες περιοχές του σώματος (Body Hair Transplant)
 
•δεν αφήνει ουλές ή σημάδια
 
•έχει ήπια μετεγχειρητική πορεία
 
•δεν απαιτούνται ράμματα
 
•ταχεία επιστροφή στην καθημερινότητα και την εργασία ακόμα και την επομένη της επέμβασης
 
-Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα;
 
Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα χωρίς το φόβο αραίωσης της δότριας περιοχής. Τα καινούργια μαλλιά είναι υγιή και δυνατά.
 
-Πότε μπορούμε να δούμε τα πρώτα αποτελέσματα;
 
Τα πρώτα αποτελέσματα είναι ορατά ήδη από τον 3ο μήνα, ενώ τον 6ο μήνα το αποτέλεσμα είναι πλέον εντυπωσιακό. Το ολοκληρωτικό αποτέλεσμα είναι εμφανές από τον 9ο έως τον 12ο μήνα.
 
– Η Derma Hair Clinic έχει βραβευτεί τα τελευταία χρόνια ως η καλύτερη δερματολογική κλινική στην Ελλάδα από τον διεθνή οργανισμό whatclinic.com. Τί είναι αυτό που διαφοροποιεί εσάς στην Derma Hair Clinic από άλλες κλινικές εξίσου σημαντικές πάνω στον τομέα της μεταμόσχευσης μαλλιών;
 
Εφαρμόζουμε πρώτοι όλες τις νέες τεχνικές που αφορούν στην μεταμόσχευση μαλλιών. Επιτυγχάνουμε 100% φυσικό αποτέλεσμα και με υψηλή επιβιωσιμότητα των τριχοθυλακίων, έτσι ώστε να προκύψει ένα πλούσιο τελικό αποτέλεσμα. Η παρουσία του γιατρού είναι δεδομένη σε όλες τις φάσεις της επέμβασης, ενώ ιδιαίτερη σημασία δίνουμε στην προστασία της δότριας χώρας, έτσι ώστε να μην “αδειάσει” από υπερβολική αφαίρεση τριχοθυλακίων. Για εμάς ο κάθε ασθενής είναι μοναδικός. Αφιερώνουμε εξ ολοκλήρου τον χρόνο μας στον ασθενή μας από την αρχή της διαδικασίας μέχρι το τέλος, έτσι ώστε ο ασθενής να αισθάνεται σίγουρος και ασφαλής για το αποτέλεσμα.
 
Συνέντευξη στη Νίκη Μουσαμά