Μετράμε αντίστροφα για τον τέταρτο κύκλο του «La Casa De Papel»

5 Μαρτίου 2020 23:52

Κάζα

Ο «Καθηγητής», η «Τόκιο» και οι υπόλοιποι ήρωες του «La Casa De Papel» έρχονται για να δώσουν νέες συγκινήσεις στους φανατικους θαυμαστές τους σε λιγότερο από ένα μήνα. Η Ισανικλη παραγωγή που αγαπήθηκε και στην Ελλάδα, επιστρέφει στις 3 Απριλίου. Το τρέιλερ που έχει κυκλοφωρήση στο διαδίκτυο, προετοιμάζει το κοινό για… το χάος. Στα νέα πλάνα της δημοφιλούς σειράς του Netflix βλέπουμε όλους τους πρωταγωνιστικούς χαρακτήρες και από τα πρώτα δευτερόλεπτα καταλαβαίνουμε ότι τα πράγματα δεν πάνε κατ’ ευχήν. Οι ήρωες βρίσκονται για άλλη μια φορά… παγιδευμένοι και όλα μπορούν να πάνε στραβά.

Η σειρά είναι δημιουργία του σεναριογράφου και παραγωγού Αλεξ Πίνα και προβλήθηκε αρχικά στο ισπανικό δίκτυο Antena 3 τον Μάιο του 2017. To Netflix απέκτησε τα δικαιώματά της τον Δεκέμβριο του 2017 και σε χρόνο ρεκόρ είχε στην μεγάλη αρχειοθήκη του μια πολύτιμη επιτυχία: τη δημοφιλέστερη μη αγγλόφωνη σειρά του πέτυχε να κατοχυρώσει το βραβείο Emmy καλύτερης δραματικής σειράς για το 2018.

Από τη μια το ισπανικό ταμπεραμέντο και από την άλλη η χολιγουντιανή ιδέα της ληστείας και ομηρίας του «συστημικού» ισπανικού νομισματοκοπείου, έκαναν την σειρά να απογειωθεί από τον πρώτο κιόλας κύκλο. Φυσικά σε αυτό βοηθησε σε ένα βαθμό και το επαναστατικό του θέματος του «Bella Ciao».

Οκτώ ληστές με κόκκινες φόρμες εργασίες και μάσκες του εκκεντρικού Ισπανού ζωγράφου Σαλβατόρε Νταλί εισβάλουν και κλείνονται στο Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Ισπανίας στη Μαδρίτη και το Casa de Papel ξεκινάει. Κρατούν ομήρους προσωπικό και επισκέπτες προκειμένου να καταφέρουν να τυπώσουν 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα σε 11 ημέρες.

Η σειρά προβλήθηκε σε έναν κύκλο χωρισμένο σε δύο μέρη, το πρώτο μέρος, σε 9 επεισόδια, από από 2 Μαΐου έως 27 Ιουνίου 2017 και το δεύτερο, σε 6 επεισόδια, από 16 Οκτωβρίου έως 23 Νοεμβρίου 2017. Τα επεισόδια είχαν διάρκεια 60-80 λεπτά. Στο τέλος του 2017 η Netflix αγόρασε τη σειρά και μοίρασε τα 15 επεισόδια σε 22 που διαρκούν 40-50 λεπτά. Τον Ιούλιο του 2019 ξεκίνησε η προβολή του 3ου κύκλου του Casa de Papel από το Netflix.