Μία «Ιστορία γάμου» με προσωπικές αναφορές

Δημοσιεύθηκε: 01/12/2019 19:09
Μία «Ιστορία γάμου» με προσωπικές αναφορές

Οι προσωπικές ιστορίες του σκηνοθέτη και των πρωταγωνιστριών της ταινίας έγιναν ο «καμβάς» πάνω στον οποίο πλάστηκε η ιστορία της επιτυχημένης ταινίας «Ιστορία διαζυγίου» που παίζεται αυτό το διάστημα στους κινηματογράφους.
Δύο διαζύγια έχει στο ενεργητικό της η Scarlett Johansson. Το πρώτο από τον Ryan Reynolds με τον οποίο ήταν παντρεμένη από το 2008 μέχρι το 2011 και το δεύτερο με τον Romain Dauriac που είναι και ο πατέρας της 5χρονης κόρης της. Το ζευγάρι παντρεύτηκε τον Οκτώβριο του 2014 και ανακοίνωσε το χωρισμό του στα μέσα του 2016. Το διαζύγιό τους οριστικοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 ενώ η 35χρονη ηθοποιός από τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους ξεκίνησε να βγαίνει με τον Colin Jost -είναι αρραβωνιασμένοι μέχρι σήμερα.

Σκαρλ
Κατά τη διάρκεια της έκδοσης του δεύτερου διαζυγίου της η Scarlett έκανε συναντήσεις με τον σκηνοθέτη της ταινίας «Ιστορία γάμου» στην οποία πρωταγωνιστεί. Η ηθοποιός μοιράστηκε με τον Noah Baumbach πράγματα για το πώς βιώνει την περίοδο αυτή καθώς περνούσαν κάτι παρόμοιο. O σκηνοθέτης συζητούσε και με τους άλλους πρωταγωνιστές, Adam Driver και η Laura Dern, πριν από τη συγγραφή του σεναρίου. «Πίστευα από την αρχή πως είναι οι ιδανικοί γι’ αυτούς τους ρόλους. Έγραψα το σενάριο της ταινίας έχοντας στο μυαλό μου αυτούς τους ηθοποιούς» δηλώνει ο Baumbach. «Πήρα συνέντευξη από όλους τους και χρησιμοποίησα στοιχεία από αυτό για τους χαρακτήρες τους. Η Scarlett και η Laura έχουν πάρει διαζύγιο στο παρελθόν και έτσι με βοήθησαν αρκετά λέγοντάς μου τις δικές τους εμπειρίες».

Σκαρλ
«Μιλήσαμε πολύ για τις οικογένειές μας, για τους γονείς μας. Μιλήσαμε πολύ για τις σχέσεις του παρελθόντος. Η Nicole είναι μία σύνοψη όλων αυτών των πλευρών. Ένα μείγμα όλων αυτών των πραγμάτων» δήλωσε στο «The Hollywood Reporter» για το ρόλο της η Johansson.
Ο σκηνοθέτης της ταινίας χρησιμοποίησε στοιχεία από τη δική του προσωπική εμπειρία διαζυγίου. «Άντλησα φυσικά στοιχεία από τη δική μου εμπειρία σε αυτό το θέμα. Είμαι και παιδί χωρισμένων γονιών. Γενικά θεωρώ πως το διαζύγιο είναι μια διαδικασία που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι και είναι ένα ενδιαφέρον θέμα που αξίζει να αναπτύξω σε έκταση. Έκανα πολλή έρευνα γύρω από το θέμα, μίλησα με δικηγόρους, συμβούλους γάμου και με φίλους για την εμπειρία που είχαν σε θέμα διαζυγίου. Πράγματι, αυτές οι συνομιλίες ήταν για μένα καθοριστικές και προσέφεραν στην ιστορία μου».