Πέντε χρόνια κλείνουν απ’ το ατύχημα που άφησε σχεδόν «ζωντανό-νεκρό» τον Schumacher: πώς είναι τώρα (φωτογραφίες)

22 Νοεμβρίου 2018 12:36

Αυτές τις μέρες κλείνουμε πέντε χρόνια απ’ όταν ο Michael Schumacher έζησε τη χειρότερη εμπειρία της ζωής του. Αυτήν που τον καθήλωσε στο κρεβάτι, ενώ έκανε σκι στο τουριστικό θέρετρο της Μεριμπέλ στις γαλλικές Άλπεις. Έκτοτε, βρίσκεται περίπου σε κατάσταση «ζωντανού-νεκρού». Απ’ όσα τουλάχιστον γνωρίζουμε. Και η οικογένειά του συνεχίζει να σιωπά σχετικά με την υγεία του.  

Από την πλευρά της οικογένειας του, επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1, τηρείται σταθερά το «ουδέν σχόλιο» και το «ουδέν νεότερο». Κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες, εκεί που ο Γερμανός δίνει το μεγαλύτερο αγώνα της ζωής του. Τελευταία, όμως, έχουν προκύψει κάποια δημοσιεύματα που επικαλούνται ανθρώπους κοντά στο περιβάλλον του.  Το γαλλικό περιοδικό Paris Match φιλοξενεί λόγια συγγενή τον οποίο δεν κατονομάζει, ο οποίος δηλώνει: «Όταν το βάζεις να κάτσει στο αναπηρικό καρότσι που κοιτάζει το όμορφο πανόραμα βουνών πάνω από τη λίμνη, μερικές φορές ο Michael κλαίει».

Βέβαια δεδομένου πως δεν κατονομάζεται η πηγή, αμφισβητείται έντονα το περιεχόμενο της δημοσίευσης.

Μάλιστα, και στις συχνές πλέον δημόσιες εμφανίσεις που έρχονται αναπόφευκτα μετά τις αγωνιστικές επιτυχίες του γιου του Michael, Mick, που αναδείχθηκε πρωταθλητής της Ευρωπαϊκής Formula 3, ουδείς κάνει κάποιο σχόλιο σχετικά μ’ εκείνον…

Πάντως, φαίνεται πως είναι ότι ο Schumacher παραμένει στο σπίτι του στην Ελβετία, ένα μέρος του οποίου είχε μετατραπεί σε σύγχρονο ιατρικό κέντρο ώστε να συνεχίσει εκεί την προσπάθεια ανάκαμψης από τον σοβαρό τραυματισμό του.

TIP Ούτε στο… Τέξας που φέρονταν να τον περιμένουν γιατροί-Μεσσίες, ούτε στη Μαγιόρκα που ήταν η πιο πρόσφατη φήμη.

schumi-china12-sad640