Μίχαελ Σουμάχερ: «Συνεχίζει να μάχεται» λέει ο πρόεδρος της FIA, Ζαν Τοντ

Δημοσιεύθηκε: 12/09/2020 09:33
Μίχαελ Σουμάχερ: «Συνεχίζει να μάχεται» λέει ο πρόεδρος της FIA, Ζαν Τοντ

«Είδα τον Μίχαελ την περασμένη εβδομάδα. Εξακολουθεί να δίνει τη μάχη του» δήλωσε ο Ζαν Τοντ, νυν πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, παλαιότερα αγωνιστικός διευθυντής της Scuderia Ferrari και στενός φίλος του Γερμανού πολυπρωταθλητή της Φόρμουλα 1, Μίχαελ Σουμάχερ.

«Θεέ μου, όλοι ξέρουμε για το φριχτό δυστύχημα που συνέβη στον Μίχαελ ενώ έκανε σκι και εξαιτίας του έχει τόσα και τόσα προβλήματα. Ωστόσο, έχει δίπλα του μια καταπληκτική σύζυγο, έχει τα παιδιά του, τις νοσοκόμες του. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ευχηθούμε στον ίδιον ό,τι καλύτερο, όπως και στην οικογένειά του».

Ο Ζαν Τοντ μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων PA, επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 1000 συμμετοχών σε Γκραν Πρι της F1 για τη Ferrari. Ο Τοντ υπήρξε ο επικεφαλής της ιταλικής ομάδας στη λεγόμενη «χρυσή περίοδό» της, όταν μαζί με ένα επιτελείο εξαιρετικών τεχνικών, η θρυλική Scuderia είχε αναδειχθεί σε σχεδόν ανίκητη δύναμη.

Υπό την καθοδήγηση του Τοντ, ο Μίχαελ Σουμάχερ στέφθηκε πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, με αλλεπάλληλους θριάμβους μεταξύ 2000 και 2004. Η ανάμνηση εκείνης της ομάδας-πρότυπο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την τρέχουσα εικόνα αποσύνθεσης που παρουσιάζει η Ferrari, ντροπιάζοντας από αγώνα σε αγώνα την ιστορία αλλά και το πάθος των φανατικών οπαδών της, των περιβόητων Τιφόζι.

Δώστε σε ζωή σε αυτό που ονειρεύεστε με τα έπιπλα GAND.