Μιχαήλ Ταμπακάκης: «Η ωραία εμφάνιση έχει ημερομηνία λήξης»

3 Δεκεμβρίου 2022 10:13

Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Μιχαήλ Ταμπακάκης.

Ο Μιχαήλ Ταμπακάκης, ο πρωταγωνιστής της επιτυχημένης σειράς «Μαύρο Ρόδο», μίλησε στο περιοδικό «Τηλέραμα» και αναφέρθηκε στην εξωτερική του εμφάνιση, στο αν σκέφτεται την προοπτική διεθνούς καριέρας και στα όνειρα που κάνει για την επόμενη δεκαετία.

Για το εάν έχει ομοιότητες και διαφορές με τον Πέτρο από τη σειρά, είπε: «Σε ένα γενικευμένο πλαίσιο, θα έλεγα ότι δεν έχω καμία ομοιότητα με τον Πέτρο. Εμένα δεν μου έχει συμβεί μέχρι τώρα να ερωτευτώ έτσι, με αυτόν τον τρόπο. Αγαπώ πολύ τη δουλειά μου και, σε αντίθεση με τον Πέτρο, πολύ δύσκολα θα τα παρατούσα όλα για να τρέξω πίσω από έναν έρωτα. Από την άλλη, έχει μια πλήρη συνειδητότητα αυτού που του συμβαίνει, που μοιάζει με τη δική μου στη ζωή, αφού κάθε λεπτό που περνάει ξέρω ακριβώς τι συμβαίνει μέσα μου».

Για τους ηθοποιούς του καστ, με τους οποίους έχει πιο στενή σχέση, ανέφερε: «Με τη Φωτεινή, με την οποία περνάμε καθημερινά τον περισσότερο χρόνο μαζί στα γυρίσματα. Και με τη Νεφέλη, την οποία είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που έχω γνωρίσει και πλέον μπορώ να πω ότι είναι φίλη μου, την Ηλέκτρα, που πια έχει γίνει όντως σαν μαμά μου, και την Ευθαλία, που γνωριζόμαστε από πριν».

Σχετικά με το αν τον έχει βοηθήσει η εξωτερική του εμφάνιση, σημείωσε: «Σίγουρα ναι, αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό. Η ωραία εμφάνιση έχει ημερομηνία λήξης».

Αναφορικά με το αν θα δοκίμαζε την τύχη του στο εξωτερικό τόνισε: «Πιστεύω ότι στη δική μας δουλειά η γλώσσα είναι ένα όπλο αναντικατάστατο. Ο λόγος για μένα είναι πολύ σημαντικός, είτε μιλάμε για θέατρο είτε για τηλεόραση είτε για σινεμά. Είναι ένα εκφραστικό μέσο γεμάτο βιώματα. Κάθε λέξη κουβαλάει μνήμες και εικόνες. Ξέρω πολύ καλά αγγλικά, αλλά πιστεύω ότι ποτέ δεν θα μπορούσα να φτάσω στο σημείο να ανταγωνιστώ κάποιον που είναι η μητρική του γλώσσα. Οπότε όχι, δεν το έχω σκεφτεί με την έννοια της καριέρας έξω.

Τέλος, για το πώς ονειρεύεται τον εαυτό του σε δέκα χρόνια, σχολίασε: «Ονειρεύομαι να είμαι ίδιος με τώρα, απλά πιο πλούσιος σε γνώσεις, εμπειρίες και ταξίδια».