Μιχαήλ Βαρθακούρης: Η πρώτη του ατομική έκθεση φωτογραφίας

15 Ιανουαρίου 2022 00:19

Γιάννης Πάριος: απολαμβάνει το ψάρεμα στην Πάρο μαζί με τον γιο του, Μιχαήλ

Στον κόσμο του θα βάλει για λίγο το κοινό ο Μιχαήλ Βαρθακούρης, ο οποίος έχει καταφέρει να παντρέψει με πολύ όμορφο τρόπο τη γυναίκα και τη θάλασσα. Το αποτέλεσμα θα το δούμε στην πρώτη έκθεσής του με τίτλο «Πλην Πυρός», που θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα Τέχνης Blender Gallery, στη Γλυφάδα, 11 με 16 Φεβρουαρίου.

Στην έκθεση, παράλληλα με τις εκτυπωμένες ψηφιακές φωτογραφίες, παρουσιάζονται επίσης οπτικοακουστικό υλικό και illustrations του καλλιτέχνη, με το αντικείμενο των έργων να εστιάζει στη γυναίκα και στη θάλασσα, καθώς κι εικόνες της καθημερινότητάς του και κάποιες σκέψεις του αποτυπωμένες.

Μέχρι τώρα τα φώταν ήταν σατρμένα στον Good jod Nicky. Tώρα όμως θα διεκδικήσει και ο Μιχαήλ το δικό του μερίδιο στην επικαιρότητα. Η ενασχόληση του Μιχαήλ Βαμε τη φωτογραφία ξεκίνησε ως χόμπι αλλά στην πορεία  έγινε αγάπη. Πάθος. Όπως αγάπη είναι κι η θάλασσα, αγάπη είναι κι η γυναίκα. Η ομορφιά του γυναικείου σώματος, η μυσταγωγία της θάλασσας και η αποτύπωση της αισθητικής τους συνύπαρξης, έγινε ο «καμβάς» στα φωτογραφικά του έργα.