Μιχάλης Χατζηγιάννης: «Η οικογένεια δεν είναι πρώτιστος στόχος για εμένα»

Συντάκτης: Newsroom

18 Ιουνίου 2022 14:39

Μιχάλης Χατζηγιάννης: «Η οικογένεια δεν είναι πρώτιστος στόχος για εμένα»

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι».

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης αναφέρθηκε στην καλλιτεχνική του πορεία, τον χωρισμό, τα σχόλια που τον ενόχλησαν και τους αληθινούς φίλους.

«Για το τραγούδι “Η εκδρομή” πολλά παιδιά μου λένε “μπράβο για το καινούργιο σου τραγούδι”. Σε σχέση με το ξεκίνημά μου πριν 20 χρόνια, τώρα νιώθω πιο κοινωνικά ενσωματωμένος. Το πρώτο διάστημα δεν είχα και πολύ χρόνο να αναλύσω τα πράγματα. Τώρα το μυαλό μου στρέφεται περισσότερο στο εμείς και όχι στο εγώ».

«Η οικογένεια δεν είναι πρώτιστος στόχος για εμένα, αλλά η ζωή είναι απρόβλεπτη», παραδέχτηκε στην εκπομπή του Mega.

«Ο χωρισμός και η απώλεια σε γεμίζουν με συναισθήματα που χρειάζονται εκτόνωση, και η μουσική και το τραγούδι για εμένα είναι εκτόνωση».

«Μια περίοδο ό,τι γραφόταν για εμένα ήταν παντελώς συκοφαντικό, αναληθές, ήταν επιστημονική φαντασία», τόνισε.

Mιλώντας για τους φίλους του ξεκαθάρισε ότι: «Φίλους έχω μετρήσει ελάχιστους μετά από πολλά γεγονότα, αλλά τώρα ξέρω ότι είναι η επιλογή που μου ταιριάζει».

«Η Δήμητρα Γαλάνη και η Λίνα Νικολακοπούλου σε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές μου στην πορεία της επανεκκίνησης ήρθαν κοντά μου και με αγκάλιασαν», αποκάλυψε.

«Αν έπαιρνα ένα τραγούδι μαζί μου στο διάστημα θα ήταν ο “Βυθός”. Πάντα μου δημιουργούσε την αίσθηση του υπερφυσικού, του μεταφυσικού. Σα να είναι ένα συμπαντικό μήνυμα».

«Το καλοκαίρι ό,τι και να θέλω να με βρει, ξέρω τι θα με βρει. Θα με βρουν καμιά 40αριά συναυλίες», είπε ο ίδιος γελώντας.

Μιχάλης Χατζηγιάννης: «Μετά την εισβολή μέναμε σε προσφυγικές δομές»

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης αναφέρθηκε στην εισβολή της Κύπρου και τα όσα έζησαν οι συμπατριώτες του ως πρόσφυγες μέσα στην ίδια τους τη χώρα.

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Mega και την Ελεονώρα Μελέτη και Αναφέρθηκε στην Τουρκική εισβολή στην Κύπρο για την κατοχή του νησιού από τον τουρκικό στρατό αλλά και τα όσα έζησαν οι Κύπριοι λόγω του πολέμου.

«Ήταν πολύ παράξενο, δεν ήξερα πώς να αντιδράσω. Σε χαιρετούν όλοι, σου φωνάζουν και σου φαίνεται πολύ περίεργο. Εσύ είσαι ένας έφηβος που παίζεις μπάλα με τους κολλητούς σου και την επόμενη μέρα σε παίρνουν για μια συνέντευξη.

Οι γονείς μου παντρεύτηκαν μια μέρα πριν την εισβολή. Θυμάμαι τον εαυτό μου πολύ αμυδρά ότι μέναμε σε προσφυγικές δομές. Ήταν κάτι παραπήγματα. Την θλίψη, τον θυμό και την οργή την έχω κάνει κτήμα μου από τους γονείς μου. Έχασαν τα πάντα σε μια νύχτα.

Όταν πρωτοβγήκα έλεγαν ότι η φωνή μου μοιάζει με του Γιώργου Νταλάρα, είχα εμμονή μαζί του. Τον είχα ως απόλυτο πρότυπο».

Ποιος είναι όμως ο Μιχάλης Χατζηγιάννης

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης είναι Ελληνοκύπριος μουσικός, τραγουδιστής και συνθέτης. Επίσης, υπήρξε και παραγωγός, ενορχηστρωτής και στιχουργός. Θεωρείται από τους δημοφιλέστερους και εμπορικότερους σύγχρονους καλλιτέχνες, έχοντας στο ενεργητικό του μεγάλες επιτυχίες όπως Μόνο στα όνειρα, το Πάρτι, το Κρυφό φιλί, το Πιο Πολύ, και άλλες!

Σπούδασε Μουσική στο Εθνικό Ωδείο Κύπρου και στη Βασιλική Ακαδημία Μουσικής του Λονδίνου από όπου αποφοίτησε διπλωματούχος στο πιάνο, στη κιθάρα και στα ανώτατα θεωρητικά μαθήματα. Το 1994 πήρε μέρος στον διαγωνισμό ταλέντων «Αφετηρίες» που προβλήθηκε στο ΡΙΚ πρώτος μεταξύ 1000 διαγωνιζομένων. Επίσης, την ίδια χρονιά, συμμετείχε στον «Παγκύπριο Διαγωνισμό Τραγουδιού» με το τραγούδι Η δική μου Ιστορία όπου και πήρε το πρώτο βραβείο.

Ενώ έχει κερδίσει δεκάδες βραβεία ενώ η κατάκτηση χρυσούς και πλατινένιους δίσκους σε Ελλάδα και Κύπρο.