Μιχάλης Χατζηγιάννης: Με… ποδήλατο στην ορκωμοσία!

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

28 Φεβρουαρίου 2023 10:14

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης θα αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του υφυπουργού Πολιτισμού της Κύπρου την Τετάρτη, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

Ο γνωστός τραγουδιστής Μιχάλης Χατζηγιάννης απάντησε θετικά στην πρόταση του καλού του φίλου, Νίκου Χριστοδουλίδη, ο οποίος αναδείχθηκε Πρόεδρος της Κύπρου μετά τις τελευταίες εκλογές.

Ο μουσικός τον περασμένο Ιανουάριο είχε δηλώσει δημόσια την υποστήριξή του στην υποψηφιότητα του πρώην υπουργού Εξωτερικών. Μάλιστα, την ημέρα της υποβολής της υποψηφιότητάς του ο Χατζηγιάννης βρισκόταν από κάτω, στις πρώτες σειρές των φίλων του.

Ο Χατζηγιάννης θα παραλάβει την 1η Μαρτίου το υφυπουργείο Πολιτισμού από τον Γιάννη Τουμάζη.

Η ανακοίνωση για την υπουργοποίησή του έγινε το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας.

Ο Χατζηγιάννης θα ορκιστεί την Τετάρτη και μάλλον θα επιλέξει κουστούμι. Παράλληλα, προτίθεται να πάει στο Προεδρικό με συμβολικό όχημα, ποδήλατο ή ηλεκτρικό αυτοκίνητο, όπως δήλωσε ο ίδιος στην εφημερίδα «Espresso».

Στις πρώτες δηλώσεις του στην εφημερίδα, ο νέος υφυπουργός Πολιτισμού ανέφερε: «Δέχτηκα την πρόταση που μου έκαναν, γιατί θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ την πατρίδα μου».

Πάντως, η ανάληψη θέση στην κυβέρνηση της Κύπρου από τον Χατζηγιάννη προκάλεσε έκπληξη σε πολλούς. Και αυτό επειδή ο ίδιος είχε αποκλείσει κατά το παρελθόν το ενδεχόμενο ενασχόλησης με την πολιτική.

Συγκεκριμένα, το 2017 σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στον Τάσο Τρύφωνος και στην εκπομπή του Alpha Κύπρου «Τετ α τετ» είχε τεθεί το συγκεκριμένο ζήτημα.

«Σου έχουν προτείνει να κατέβεις στην πολιτική; Θα το έκανες;» ήταν η ερώτηση του παρουσιαστή.

«Όχι, δεν μου έχουν προτείνει και δεν θα το έκανα και ποτέ. Εγώ δεν είμαι πολιτικοποιημένος άνθρωπος. Δεν είμαι κομματικοποιημένος. Είμαι πολιτικοποιημένος σε βαθμό που αφορά τα κοινά, αυτά που επηρεάζουν τη μεγαλύτερη μάζα, την κοινωνία», ήταν η απάντηση του τραγουδιστή.

Πάντως, ο ίδιος φαίνεται χαρούμενος για το νέο κεφάλαιο που ανοίγεται μπροστά του καθώς αυτό που θέλει είναι να προσφέρει στη χώρα του.