Μιχάλης Ιατρόπουλος: «Το θέμα είναι να μπορείς να αναλάβεις το κόστος αυτών που λες και των πράξεων σου»

17 Δεκεμβρίου 2021 08:30

Μιχάλης Ιατρόπουλος: «Το θέμα είναι να μπορείς να αναλάβεις το κόστος αυτών που λες και των πράξεων σου»

Ο Μιχάλης Ιατρόπουλος άνοιξε την καρδιά του στην Αννίτα Πάνια και μίλησε για την καριέρα του, την ασχολία του με τη νύχτα και τις σπουδές στο θέατρο.

Μιχάλης Ιατρόπουλος: «Το θέμα είναι να μπορείς να αναλάβεις το κόστος αυτών που λες και των πράξεων σου».

«Θεωρούσα γελοίο να το παίζω φίρμα ή κάτι τέτοιο. Πρέπει να ξέρεις ποιος είσαι και ότι ο κόσμος ξεχνάει γρήγορα»

«Τραγούδαγα για κάποια χρόνια και το έκανα με επιτυχία, απλά δεν άντεχα το πολύ πιώμα. Υπέφερα και για αυτό το σταμάτησα. Παντρεύτηκα 24 ετών μια καταπληκτική γυναίκα που μου χάρισε δύο υπέροχα παιδιά και η κόρη μου με έκανε παππού, έχω την εγγονή μου τη Χριστίνα».

Ήθελε να φύγει για την Αμερική αλλά τον έκοψε το ποινικό του μητρώο

«Στα 3ο μου ήθελα να φύγω να πάω στην Αμερική για να βρω την τύχη μου. Πέρασα από δύο συνεντεύηξεις αλλά λόγω ποινικού μητρώου με κόψανε στην πρεσβεία. Ένας φίλος με φιλοξενούσε και με δική μου παρότρυνση να γίνει αυτός ηθοποιός, πήγαμε στη σχολή του Κώστα Καζάκου και το μάτι του έπεσε πάνω μου. Δεν είχα σκεφτεί ούτε κατά διάνοια να γίνω ηθοποιός. Του φάνηκε περίεργη η εμφάνισή μου, ήμουν με ράμματα και ξυρισμένα μαλλιά. Με βοήθησε πολύ, είναι ο ευεργέτης μου, με βοήθησε να βγάλω ταυτότητα ανθρώπου και ηθοποιού και με έπεισε να ασχοληθώ. Όλα μετά πήραν τον δρόμο τους».

Ο Κώστας Καζάκος διέκρινε σε αυτόν το ταλέντο και την αγωνιστικότητα

«Ένας άντρας που έχει χτυπηθεί από τη ζωή, έχει παλέψει και έχει ίχνη σοφίας. Οι αγωνιζόμενοι καλλιτέχνες βρίσκουν τον τρόπο και μπορούν να είναι δημιουργικοί. Ο Μιχάλης είναι αγωνιστής και αυτό είναι μεγάλη υπόθεση».

Στα λόγια αυτά συγκινήθηκε πολύ

«Μόνο ευγνωμοσύνη έχω για εκείνον, είναι φάρος στη ζωή μου. Του χρωστάμε όσοι περάσαμε από τα χέρια του. Έχω βιώματα και κατά γενική ομολογία είμαι βιωματικός ηθοποιός και τα στραπάτσα όλα που έφαγα, οι προσωπικοί θρίαμβοι, βγαίνουν στην τηλεόραση και στο θέατρο»

Αγαπά και σέβεται τις γυναίκες

«Τις αγαπώ τις γυναίκες και τις σέβομαι. Δεν περίμενα κανένα κίνημα. Ήμουν το μόνο αγόρι στην οικογένεια, μεγάλωσα με γυναίκες και έχω μάθει ότι αυτές τα κάνουν όλα. Ακόμα και στους πολέμους αυτές είναι μπροστά.

Δεν έχω μαλώσει ποτέ με κανέναν συνάδελφο. Σε δουλειές δεν με πήραν γιατί ήξεραν ότι θα αντιδρούσα άσχημα και βίαια αν βρισκόμουν σε τέτοια περιστατικά. Θα ορμούσα και θα τα έκανα γυαλιά καρφιά. Αυτοί με την ατιμωρησία αποθρασύνθηκαν και θεωρούσαν φυσιολογικό αυτό που κάνουν. Παίρνουν ό,τι αξίζουν. Δυστυχώς γι αυτούς δεν θα ξαναδουλέψουν. Ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του. Η ατιμωρησία φέρνει αυτά τα αποτελέσματα. Αυτά τα πράγματα πρέπει να καταγγέλλονται αμέσως. Είμαι σίγουρος ότι πολλοί έμειναν ατιμώρητοι. Μεγάλα ονόματα, γιατί δεν τόλμησε κανείς να μιλήσει. Την πλήρωσαν δύο για εκατοντάδες».

Η σχέση του με τη νύχτα

«Αγαπώ τη νύχτα και τους ανθρώπους της. Έχω πολύ καλές παρτίδες και με παράνομους ανθρώπους γιατί κοιτάζω το κίνητρο που τους οδήγησε εκεί και όχι τις πράξεις τους. Απέχω από την παραβατικότητα πάνω από 30 χρόνια. Αν όμως πειράξει την οικογένειά μου κανείς, θα τραβήξω το χαρτί της παραβατικότητας. Δεν υπήρξα τελικά ποτέ αλκοολικός, τις καταχρήσεις τις έκανα συνειδητά, μου άρεσαν».

Η μεγάλη του αγάπη για τους γονείς του

«Είμαι ευτυχής που μπόρεσα και παράτησα τη δουλειά μου, μου την έδωσε εκείνη την ώρα και πήγα και την είδα τρεις ημέρες. Είπαμε τα δικά μας, μου ζήτησε και συγνώμη επειδή με είχε δείρει μια φορά όταν ήμουν έντεκα χρονών. Με ρώτησε αν της κρατάω κακία και με παρηγόρησε ότι είναι πολύ ευτυχισμένη και φεύγει πλήρης και μάλιστα με παρακάλεσε να μην πάω στην κηδεία της για να μην κάνω έξοδα επειδή ήρθα από την Κρήτη.

Για μένα οι γονείς μου δεν έχουν πεθάνει. Οι άνθρωποι που αγαπάω -δεν αγαπούσα, αγαπάω- υπάρχουν, όπως και φίλοι επιστήθιοι που έχω χάσει άπειρους δυστυχώς, δεν φεύγουν από τη ζωή μας, τους κουβαλάμε, και νομίζω πως οι γονείς μου και ειδικά ο πατέρας μου έχουν βάλει το χεράκι τους για να σωθώ από πολύ δύσκολες καταστάσεις».