Άγνωστη συγγραφέας “εκθρονίζει” τη Michelle Obama – της πήρε το βραβείο μέσα απ’ τα χέρια (φωτογραφίες)

21 Μαΐου 2019 23:00

Πλέον, δεν είναι σύζυγος πλανητάρχη, αλλά συγκαταλέγεται στις δυναμικότερες influencers στην Αμερική. Πόσο εύκολα, λοιπόν, να δεχτεί ότι της πήραν το βραβείο μέσα απ’ τα χέρια; Ο λόγος για τη Μισέλ Ομπάμα.

Στην τελετή απονομής των ετήσιων Βρετανικών Βραβείων Βιβλίου (British Book Awards) που διοργανώνεται από το περιοδικό The Bookseller η Σάλι Ρούνεϊ την «εκθρόνισε», ενώ όλοι περίμεναν πως εκείνη θα έπαιρνε το «τρόπαιο»  για το «Becoming». Φευ… 

Η 28χρονη συγγραφέας από την Ιρλανδία δεν ήταν παρούσα στην τελετή απονομής για να παραλάβει το βραβείο της, αλλά σε δήλωσή της τόνισε: «Είναι ένα τεράστιο προνόμιο και τιμή μου να λαμβάνω το βραβείο Βιβλίου της Χρονιάς. Θέλω να πω ευχαριστώ, ειδικά επειδή αισθάνομαι ότι είχα μια εξαιρετική εμπειρία με αυτό το βιβλίο.

Είχα τεράστια υποστήριξη από τον εκδότη μου, Faber & Faber, φυσικά, αλλά και από την κοινότητα βιβλιοθηκών γενικά, από τις βιβλιοθήκες και τους βιβλιοθηκονόμους και από την κοινότητα ανθρώπων που αγαπούν τα βιβλία» υπογράμμισε.

Το δεύτερο βιβλίο της Σάλι Ρούνεϊ, περιγράφει την ερωτική σχέση μεταξύ δύο εφήβων αρχικά μαθητών και στη συνέχεια φοιτητών πανεπιστημίου, της Μάριαν και του Κόνελ από μία μικρή πόλη της Ιρλανδίας. Στην ιστορία της η συγγραφέας διερευνά ταξικές αποχρώσεις, τον ηλεκτρισμό της πρώτης αγάπης και τις πολύπλοκες εμπλοκές της οικογένειας και των φίλων. 
Το δεύτερο βιβλίο της Σάλι Ρούνεϊ προσαρμόζεται για τηλεοπτική σειρά του BBC3 με τη συγγραφέα να ετοιμάσει το σενάριο.