Παραμένουν άγνωστοι οι λόγοι της αυτοκτονίας του Ελληνοκύπριου Μάικ Θαλασσίτη

4 Απριλίου 2019 14:00

Βρέθηκε κρεμασμένος, έχει αποκλειστεί η περίπτωση εγκληματικής ενέργειας, οι λόγοι, όμως, που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία παραμένουν άγνωστες. Αναφερόμαστε στον 26χρονο, κυπριακής καταγωγής παίκτη reality και πρώην ποδοσφαιριστή Μάικ Θαλασσίτης, το πτώμα του οποίου εντοπίστηκε σε δάσος, κοντά στο σπίτι του στο Έσεξ της Βρετανίας.

Ο αθλητής είχε μεγάλη αγάπη στην 94χρονη γιαγιά του. Μάλιστα, άνθρωποι που τον γνώριζαν αποκάλυψαν πως είχε μετακομίσει στο σπίτι της για να τη φροντίσει τις τελευταίες εβδομάδες της ζωής της. Η 94χρονη γυναίκα χρειαζόταν συνεχή φροντίδα και ο Μάικ μετακόμισε μαζί τις για να αναλάβει εκείνος όλα όσα χρειαζόταν. Όλοι όσοι τον γνώρισαν αναφέρονται σ’ ένα “νεαρό που “κανένα λόγο δεν θα είχε να βάλει τέρμα στη ζωή του”. “Ήταν πάντα κύριος, πλήρωνε τους λογαριασμούς του”, είπε οικείος του στη Mirror, σημειώνοντας πως ήταν καλοζωιστής. Bon vivant, με όλη τη σημασία των λέξεων.

Γεννημένος στο Έντμοντον του Λονδίνου, είχε παίξει ποδόσφαιρο σε ομάδες της League 1 και 2, όπως η Σεντ Άλμπανς και η Τσέλμσφορντ και όταν σταμάτησε την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής, έγινε διάσημος από τις συμμετοχές του σε παιχνίδια reality όπως το Love Island, το 2017 και το Celebs Go Dating το 2018.

Τελευταία πάντως και γενικότερα μετά την αποχώρησή του απ’ το ποδόσφαιρο, τα έσοδά του δεν ήταν όσα τού χρειαζόταν για να διάγει τον χλιδάτο βίο στον οποίο είχε συνηθίσει. Λέτε το “αντίτιμο” των “χρεών στα οποία ήταν βυθισμένος”, όπως άλλοι υποστήριξαν, να τον οδήγησε στην αυτοκτονία;  Ουδείς γνωρίζει τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε αυτό και απ’ ό,τι όλα δείχνουν το βαρύ πέπλο μυστηρίου που καλύπτει τον θάνατό του δεν θα “ξεκαθαρίσει”.

TIP

To παρατσούκλι του ήταν «Muggy Mike», ενώ σύμφωνα με παλιότερα βρετανικά δημοσιεύματα τον ακολουθούσε και ο χαρακτηρισμός «Έλληνας Θεός», εξαιτίας του παρουσιαστικού και του γυμνασμένου κορμιού του. Στην προκειμένη να σημειώσουμε ότι οι Αρχές, από την πλευρά τους, έδωσαν τέλος σε φήμες που αρχικά μιλούσαν για εγκληματική ενέργεια.

EXTRA TIP

Το τελευταίο του, πάντως, ποστ είχε να κάνει με το χρήμα και όχι με τον χωρισμό του με τη σταρ της σειράς The Only Way Is Essex, Megan Mckenna με την οποία είχε σχέση. “Πετάω την ευκαιρία να κερδίσω μισό εκατομμύριο λίρες”, έγραψε στα αγγλικά (εννοείται). Εδώ, βέβαια, να επισημάνουμε και ότι, σύμφωνα με οικείους του, επρόκειτο να ανοίξει εστιατόριο μ’ ένα φίλο του. Από την άλλη πλευρά,  δυο πρώην συμπαίκτες του Θαλασσίτη στο reality Love Island κατηγόρησαν την παραγωγή του παιχνιδιού πως έκανε ψυχολογική αξιολόγηση στους παίκτες πριν μπουν και αφού μπήκαν στο παιχνίδι, αλλά κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί τους όταν βγήκαν από αυτό.

Ο Ντομ Λίβερ κατηγόρησε τους ανθρώπους του παιχνιδιού πως «δεν έχει καμία υποστήριξη εκτός αν είσαι ο Νο1. Στο ίδιο μήκος και η Μαλίν Άντερσον, η οποία πριν από λίγο καιρό έχασε την κόρη της. «Αρκετά» έγραψε στο twitter και τόνισε πως αν δεν ήταν η ίδια δυνατή, δεν θα μπορούσε να αντεπεξέλθει στην απώλεια της κόρης της. Αλλά δεν είχε καμία βοήθεια από την παραγωγή του παιχνιδιού. Κάλεσε την παραγωγή του παιχνιδιού να «ξυπνήσει» και τόνισε πως όταν πέθανε η κόρη της, «μου έστειλαν λουλούδια από την παραγωγή αλλά ούτε ένα γα@@@@νο τηλεφώνημα. Καμία υποστήριξη, καμία βοήθεια»…

Αποτέλεσμα εικόνας για megan mckenna mike thalassitis