Συγκλονίζει η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη: “Ο πατέρας μου είναι άρρωστος, αλλά δεν θέλει να πεθάνει” – το μήνυμα του συνθέτη

19 Ιουνίου 2019 16:20

“Ο μπαμπάς μου δεν θέλει να πεθάνει. Πλέον δεν νιώθει δυνατός. Είναι πολύ άρρωστος, με πολλά προβλήματα υγείας”, εξομολογήθηκε η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα.

“Και είναι φοβερό πώς έχει καταφέρει και έχει ζήσει μέχρι σήμερα. Νομίζω κάνει ντρίμπλα στον θάνατο κάθε φορά”, συμπλήρωσε, μιλώντας λίγο πριν την μεγάλη του συναυλία στο Καλλιμάρμαρο.

ΜΙλώντας στην Espresso για τον διεθνή συνθέτη που, με μότο το “ενωθείτε”, έκανε την Ελλάδα να συγκινηθεί, τόνισε: “Πηγαινοέρχομαι στο σπίτι των γονιών μου. Βλέπεις, εδώ και πολλά χρόνια ο μπαμπάς μένει μόνιμα στην Αθήνα και μάλιστα μένει στο σπίτι του ακινητοποιημένος. Όμως όλη η οικογένεια νοσταλγεί τις στιγμές από το Βραχάτι. Εκεί ζήσαμε όλοι μας ονειρεμένες μέρες”.

Το μήνυμα του Μίκη 

«ΕΝΩΘΕΙΤΕ! Βάλτε την αμαξοστοιχία «Ελλάς» πάνω στις ράγες της συνεργασίας, της δημιουργίας και της προόδου. Φέρτε ξανά την ανοχή και την ευγένεια στην πολιτική αλλά και στην καθημερινότητά μας. Βοηθείστε τον Λαό μας να ξαναγίνει αυτός που με την λάμψη του κάποτε κέρδισε τον παγκόσμιο θαυμασμό. Ξαναφέρτε πίσω τα φωτεινά μυαλά της νέας γενιάς.

«Αυτό είναι το μήνυμα που με έκανε να δεχθώ να ξανασηκωθώ από το βάρος των αμέτρητων χρόνων που μάταια θέλουν να με γονατίσουν. Μόνο και μόνο για να βοηθήσω με τις μικρές μου δυνάμεις να μπορέσει η συναυλία αυτή να βροντοφωνάξει με βεβαιότητα: ‘Είσαι Έλληνας! Αυτό που ήσουν κάποτε θα γίνεις ξανά!’».

Είναι το μήνυμα που θέλει να στείλει ο Μίκης Θεοδωράκης, λίγο πριν τη μεγάλη συναυλία αφιέρωμα στα τραγούδια του που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουνίου στο Καλλιμάρμαρο.