Μίλτος Τεντόγλου: Τα πρώτα λόγια μετά την απονομή – «Αυτό το μετάλλιο δεν το έχω αφιερώσει κάπου. Είναι για μένα»

Συντάκτης: Newsroom

18 Αυγούστου 2022 00:21

Ο Μίλτος Τεντόγλου για άλλη μία φορά κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή της αποβάθρας, αφού κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του μήκους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου και έτσι έγινε ο μόλις τέταρτος αθλητής που καταφέρνει να κάνει το back to back.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης λίγο μετά την απονομή του μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ και μεταξύ άλλων σχολίασε την «έξτρα φάση» και τη βόλτα που έκαναν με τη βαρκούλα (!), αν και όπως παραδέχθηκε θα προτιμούσε την απονομή μέσα στο στάδιο.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην υποδοχή που του επεφύλαξαν στο ξενοδοχείο τα μέλη της ελληνικής αποστολής λέγοντας ότι «έγινε χαμούλης» προσθέτοντας ότι μετά ήπιε μια μπύρα και πήγε για ύπνο…

«Έχω κάνει πολλές απονομές μέχρι τώρα στην καριέρα μου. Έχει ακουστεί πολλές φορές ο Εθνικός Ύμνος. Ήταν λίγο η έξτρα η φάση με την απονομή που ήρθαμε με την βαρκούλα. Θα προτιμούσα να γίνει στο στάδιο. Ήταν ωραία απονομή πάντως» είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Φέτος είχα μία περίεργη χρονιά. Κάποια πράγματα δεν μου πήγαν όπως θα ήθελα. Ενώ στον κλειστό ήμουν φοβερός, στον ανοικτό οι επιδόσεις μου δεν ήταν αυτές που ήθελα. Είναι από τα αγαπημένα μου μετάλλια γιατί ήρθε όπως το ήθελα».

Ερωτηθείς αν αφιερώνει κάπου το μετάλλιο ήταν ειλικρινέστατος όπως πάντα: «Αυτό το μετάλλιο δεν το έχω αφιερώσει κάπου. Νομίζω δεν θέλω να το αφιερώσω κάπου. Είναι για μένα αυτό το μετάλλιο. Πέρασα δύσκολα φέτος, πήρα αυτό που μου άξιζε και σαν επίδοση και σαν μετάλλιο».

Τέλος σχολιάζοντας την υποδοχή της ελληνικής αποστολής είπε: «Εγινε ένας χαμούλης… Ηταν εκεί η οικογένειά μου και όλη η εθνική ομάδα. Το ίδιο κάναμε και με την Ντρισμπιώτη και το ίδιο θα κάνουμε και με τα υπόλοιπα παιδιά. Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα. Εγώ μετά έκατσα και ήπια μια μπύρα. Ήμουν πολύ κουρασμένος και πήγα για ύπνο».