Μίνα Γκάγκα: «Δεν θα χρειαστεί ξανά η χρήση πιστοποιητικών εμβολιασμού – Χωρίς μάσκες στα σχολεία»

Συντάκτης: Newsroom

30 Αυγούστου 2022 07:30

Μίνα Γκάγκα: «Δεν θα χρειαστεί ξανά η χρήση πιστοποιητικών εμβολιασμού - Χωρίς μάσκες στα σχολεία»

Με τη νέα σχολική χρονιά να είναι μόνο λίγες ημέρες μπροστά, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, ανακοίνωσε πως στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα βγει η απόφαση για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων

Η Μίνα Γκάγκα τόνισε στον ΣΚΑΪ πως μέσα στις επόμενες ημέρες η επιτροπή των ειδικών θα λάβει της αποφάσεις για τον τρόπο λειτουργία τους. Ενώ φαίνεται πως εκτιμούν ότι θα ξεκινήσουν «λίγο πιο χαλαρά» και «μάλλον» χωρίς μάσκες

Στην εκτίμηση ότι δεν θα χρειαστεί ξανά η χρήση των πιστοποιητικών εμβολιασμού έναντι του κορονοϊού, προχώρησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Βέβαια κράτησε και μία επιφύλαξη.  Λέγοντας ότι ο χειμώνας είναι μπροστά και ο κορονοϊός «μας έβγαλε πολλές φορές ψεύτες».

«Θεωρούμε όλοι, λίγο πολύ, ότι από εδώ και περά τα πράγματα θα είναι ήπια», τόνισε η κ. Γκάγκα.

«Μάλλον» χωρίς μάσκες το άνοιγμα των σχολείων

Ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, η αναπληρώτρια υπουργός είπε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες η επιτροπή των ειδικών θα λάβει της αποφάσεις για τον τρόπο λειτουργία τους. Πάντως φαίνεται πως εκτιμούν ότι θα ξεκινήσουν «λίγο πιο χαλαρά» και «μάλλον» χωρίς μάσκες.

Δεν επιβάρυνε ο τουρισμός

Επιπλέον τόνισε ότι ήδη έχει ανοσοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Ενώ τα κρούσματα δεν φαίνεται να αυξάνονται πολύ. Ειδικά για την Κρήτη ανέφερε ότι από τα λύματα προκύπτει μικρότερο φορτίο. Σε σχέση με έναν μήνα πριν, «άρα ούτε ο τουρισμός μας επιβάρυνε».

«Νομίζω ότι από εδώ και πέρα ο κορονοϊός μετατρέπεται σε ένα είδος γρίπης αυτό φαίνεται διεθνώς». Είπε η αναπληρώτρια υπουργός.