Μίρκα Παπακωνσταντίνου: Μιλά για την κατάσταση της υγείας του Δάνη Κατρανίδη

Συντάκτης: Newsroom

18 Ιανουαρίου 2023 14:10

Μίρκα Παπακωνσταντίνου: Μιλά για την κατάσταση της υγείας του Δάνη Κατρανίδη

Τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου συνάντησε η κάμερα της εκπομπής «Mega Καλημέρα».

Η γνωστή ηθοποιός, μίλησε για την υπόθεση του Γιώργου Κιμούλη, τον ηλικιακό ρατσισμό στον χώρο της υποκριτικής αλλά και για την κατάσταση της υγείας του Δάνη Κατρανίδη.

Γιατί δεν τη βλέπουμε φέτος να πρωταγωνιστεί σε κάποιο σήριαλ; Η Μίρκα Παπακωνσταντίνου ξεκαθαρίζει με χιούμορ: «Δεν μου έγινε πρόταση για σειρά φέτος. Θέλετε να τους ρωτήσετε εσείς;».

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις της Αλεξάνδρας Παλαιολόγου περί ηλικιακού ρατσισμού στις γυναίκες ηθοποιούς, η κυρία Παπακωνσταντίνου αναφέρει: «Όχι, σε μένα δεν έχει υπάρξει τέτοιο πράγμα και το βλέπω και σε άλλες συναδέλφους που κάνουν τη δουλειά τους σε αντίστοιχους ρόλους. Δεν θα παίξω την Ιουλιέτα ή θα την παίξω μετά τα 80, που μπορεί».

Όσον αφορά τον Γιώργο Κιμούλη και την πολυσυζητημένη επιστροφή του στο θεατρικό σανίδι, η ηθοποιός τονίζει: «Έχουν ειπωθεί πάρα πολλά, δε χρειάζεται να προσθέσω κάτι άλλο. Ο τελικός κριτής είναι ο κόσμος, πέρα από τον δικαστικό νόμο, υπάρχει και ο ηθικός νόμος. Κι αν ο κόσμος ανταποκρίνεται, όπως και συμβαίνει τώρα με τον Γιώργο Κιμούλη, είναι πολύ ωραίο αυτό».

Όταν ερωτήθηκε για την κατάσταση της υγείας του Δάνη Κατρανίδη, ο οποίος εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, η Μίρκα Παπακωνσταντίνου επισημαίνει:

«Θα ήθελα, επειδή είναι κάτι ιδιωτικό… καλά κάνετε και ρωτάτε, ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον. Δεν είναι πολύ ωραίο να μιλάμε για πράγματα εκτός, επειδή έχουν ξαναρωτήσει… εσείς δεν το κάνετε από αγένεια. Είναι μια χαρά και είναι καλό αυτό».

Μίρκα Παπακωνσταντίνου: «Θα ήθελα να είναι πιο σκληρές οι ποινές για όσους παίζουν με ανθρώπινες ψυχές»

Μίρκα Παπακωνσταντίνου: «Θα ήθελα να είναι πιο σκληρές οι ποινές για όσους παίζουν με ανθρώπινες ψυχές»

Η Μίρκα Παπακωνσταντίνου έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Love it». Η ηθοποιός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ψυχολογική βία που έχει δεχτεί επί σκηνής.

«Έχω κάνει πολλές επιτυχίες στην τηλεόραση, αλλά και πολλές αποτυχίες. Δεν υπήρξε επίσημη εξήγηση για το λόγο που σταμάτησε το Σόι σου.

Δεν έχουμε πάρει μια σαφή απάντηση. Το 1981 έπαιξα στο θέατρο με τη Μελίνα Μερκούρη, είχαμε πλάκα μαζί.

Είχα δεχτεί ψυχολογική βία πάνω στη σκηνή από πρωταγωνιστή που έχει φύγει πλέον από τη ζωή, θέλω να το σβήσω από το μυαλό μου.

Δεν το έκανε μόνο σε μένα, αλλά σε όλο το θίασο. Μας έκανε παρατηρήσεις επί σκηνής την ώρα που παιζόταν το έργο, πράγμα που το θεωρώ ανεπίτρεπτο».

«Η εποχή είναι πολύ σκληρή και υπάρχει πάρα πολύ βία, εμένα η βιαιότητα με σκοτώνει. Το ότι δεν έχω παιδιά δεν σημαίνει πως δεν σκέφτομαι τα κορίτσια που έχουν πληγεί από ροζ βίντεο. Θα ήθελα να είναι πιο σκληρές οι ποινές για όσους παίζουν με ανθρώπινες ψυχές».