Μόνικα Μπελούτσι: επιτέλους έρχεται! Θα ενσαρκώσει τη Μαρία Κάλλας στο Ηρώδειο

18 Μαΐου 2021 09:30

Μόνικα Μπελούτσι: επιτέλους έρχεται! Θα ενσαρκώσει τη Μαρία Κάλλας στο Ηρώδειο

Επιτέλους, έρχεται! Αυτό που δεν κατάφεραν να βιώσουν οι θεατές πέρυσι, θα το καταφέρουν φέτος. Η παράσταση «Maria Callas: Lettres & Mémoires» θα παρουσιαστεί στο Ηρώδειο στις 21-22 και 23 Σεπτεμβρίου. Πρωταγωνίστρια φυσικά η Μόνικα Μπελούτσι.

Η Μόνικα Μπελούτσι θα διαβάσει αδημοσίευτες επιστολές της Μαρίας Κάλλας. Η Ιταλίδα σταρ, θα ντύσει με την αισθαντική της φωνή τις εκ βαθέων εξομολογήσεις της σπουδαίας σοπράνο. Εξομολογήσεις για την ταραχώδη καριέρα και την ακόμα πιο ταραχώδη ζωή της.

Βασισμένη στο βιβλίο του Τομ Βολφ, «Maria by Callas», η παράσταση θα μας ταξιδέψει στην παιδική της ηλικία στη Νέα Υόρκη. Στη συνέχεια στα χρόνια του πολέμου στην Αθήνα και φυσικά στη γνωριμία με τον μεγάλο έρωτα της ζωής της Αριστοτέλη Ωνάση. Μία ζωή γεμάτη δόξα, φήμη, πλούτη, δοκιμασίες, σκάνδαλα και αγώνες ενάντια στους προσωπικούς της δαίμονες.

Πρόκειται για 350 αδημοσίευτα γράμματα σε διάστημα 30 χρόνων, τα οποία έγραψε η ίδια η Κάλλας.

Όσο για τη Μόνικα Μπελούτσι, δηλώνει ενθουσιασμένη που θα υποδυθεί τη θρυλική Ελληνίδα. Μάλιστα, είχε χαρακτηριστικά δηλώσει πέρυσι στην εκπομπή «Φλερτ»: «Λατρεύω την Ελλάδα, όταν είμαι στην Ελλάδα νιώθω σαν στο σπίτι μου. Ισως δεν είναι σύμπτωση που υποδύομαι τη Μαρία Κάλλας που ήταν Ελληνίδα και ίσως είναι στην κουλτούρα μας η όλη σχέση μεταξύ της Ιταλίας και της Ελλάδας, μεταξύ της Ρώμης και της Αθήνας. Νομίζω πως είμαι κόρη αυτών των δύο πολιτισμών».