Mόνο Εδώ: Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΥ

Δημοσιεύθηκε: 22 Οκτωβρίου 2020 23:10
Mόνο Εδώ: Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΥ

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος έζησε τα τελευταία χρόνια μία από τις πιο δυσάρεστες εμπειρίες που βιώνουν συχνά οι επιτυχημένοι άνθρωποι, οι οποίοι όμως από κάποιο σημείο και μετά φτάνουν στο χείλος της καταστροφής. Στις καλές εποχές όλοι ήταν φίλοι του και βρισκόταν κοντά του, στις δύσκολες στιγμές, όμως, δεν του στάθηκαν παρά ελάχιστοι.

Το διάστημα κατά το οποίο ο Μικρούτσικος μεσουρανούσε είτε στην τηλεόραση είτε στο μουσικό στερέωμα, περιβαλλόταν από πλήθος ανθρώπων, που παρίσταναν τους φίλους του. Μάλιστα, πολλούς από αυτούς τους βοήθησε και οικονομικά. Συνεργάτες του έχουν αποκαλύψει πως έρχονταν πολύς κόσμος ακόμη και ως κοινό στις εκπομπές του προκειμένου να τον προσεγγίσουν και να τον παρακαλέσουν να τους δώσει χρήματα για να ξεπεράσουν προβλήματα που αντιμετώπιζαν. Και εκείνος δεν έλεγε «όχι» σε κανέναν!

Για τον Μικρούτσικο τα λεφτά δεν ήταν πηγή δύναμης και μέσο καλοπέρασης αλλά «εργαλείο» για να στηρίζει τους συνανθρώπους του. Έδινε ό,τι μπορούσε σε όποιον ένιωθε ότι έπρεπε να ενισχύσει. Πολλά χρήματα έφυγαν έτσι.

Ωστόσο, όταν τα πράγματα άλλαξαν και άρχισε η πτώση, όλοι αυτοί τον εγκατέλειψαν. Ελάχιστοι, όπως η Σοφία Βόσσου, έμειναν στο πλευρό του για να τον στηρίξουν στα δύσκολα. Και ήταν πολλά…

Το διαζύγιο

Τον Αύγουστο του 2009, ο Μικρούτσικος δέχθηκε ένα σημαντικό πλήγμα στην προσωπική του ζωή καθώς χώρισε με τη Δήμητρα Ρουμπέση. Ο γάμος τους είχε γίνει τον Ιανουάριο του 2005 στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στην Κηφισιά και κουμπάρος ήταν ο Δημήτρης Κοντομηνάς. Το διαζύγιο, όμως, δεν άργησε να έρθει.

«Ο λόγος για τον οποίο χωρίσαμε ήταν ότι υπήρχε τρίτο πρόσωπο μέσα στο ίδιο μου το σπίτι. Υπήρχε μια γυναίκα μέσα σπίτι μας, το οποίο δεν σεβάστηκε ο άνδρας μου. Η αιτία του χωρισμού μας ήταν αυτή και ο Ανδρέας δεν έκανε τίποτα  για να σώσουμε το γάμο μας. Συνέβαινε καιρό και το έμαθα εκ των υστέρων», έχει δηλώσει παλαιότερα η Ρουμπέση για το θέμα.

Οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί

Για πολλά χρόνια ο παρουσιαστής αντιμετώπισε σημαντικά οικονομικά προβλήματα. Η κύρια αιτία ήταν επένδυση στην οποία προχώρησε, που όμως αποδείχθηκε εξαιρετικά άτυχη επιλογή. Συγκεκριμένα, μέρος από τα χρήματα που έβγαλε από την καριέρα του, τα «έριξε» σε εταιρεία παραγωγής τηλεοπτικών προγραμμάτων, σε κάποια στούντιο. Πίστευε ότι το εγχείρημα θα αποδώσει, ενώ προφανώς πόνταρε και στη δική του εμπειρία στον χώρο και τις γνώσεις που είχε αποκομίσει όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Εντούτοις, οι υπολογισμοί του δεν ήταν σωστοί. Η κατάσταση εξελίχθηκε τελείως διαφορετικά. Η εταιρεία δεν «έπιασε» και στο τέλος χρεοκόπησε. Το κεφάλαιο που είχε διαθέσει χάθηκε και αυτό αποτέλεσε σοκ για εκείνον.

Τα χρέη άρχισαν να συσσωρεύονται. Δεν είχε φροντίσει να αφήσει έστω και λίγα λεφτά στην άκρη. Τα πράγματα άρχισαν να ζορίζουν, οι τράπεζες να τον ενοχλούν, οι δικαστικοί επιμελητές να τον επισκέπτονται όλο και πιο συχνά για να του επιδώσουν έγγραφα κατάσχεσης…

Η μεζονέτα των 160 τ.μ. στην Κηφισιά, ένα οικόπεδο στο Ντράφι και το σπίτι της Μήλου κινδύνευσαν σοβαρά να βγουν στο «σφυρί» αλλά τελικά σώθηκαν.

Σε αυτή την τόσο άσχημη συγκυρία, ο συνθέτης και τραγουδιστής, είχε τουλάχιστον την τύχη να εξασφαλίσει στέγη. Συγκεκριμένα, ένας πολύ κοντινός φίλος, του παραχώρησε διαμέρισμα που διαθέτει στο Κερατσίνι. Έχοντας περάσει πολλά τα τελευταία χρόνια, προτίμησε να απομονωθεί και να μείνει μακριά από όλους και από όλα, με εξαίρεση την οικογένειά του.

Ο χαμός του αδελφού

Στις 28 Δεκεμβρίου 2019, ο Μικρούτικος υπέστη το μεγαλύτερο σοκ καθώς ο αδελφός του Θάνος, στον οποίο είχε αδυναμία, έφυγε από τη ζωή. Αν και οι δυο τους δεν συνήθιζαν να κάνουν κοινές δημόσιες εμφανίσεις, ήταν αρκετά δεμένοι.

Όσο ο Θάνος Μικρούτσικος έδινε σκληρή μάχη με την επάρατη νόσο, ο παρουσιαστής βρισκόταν διαρκώς στο πλευρό του. Ο θάνατός του, όμως, τον βύθισε στο πένθος.

Στην κηδεία, στο Α’ Νεκροταφείο, ήταν εμφανώς καταβεβλημένος και σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση. Αμίλητος και βαθιά συγκινημένος δεχόταν αγκαλιές και συλλυπητήρια όμως έμοιαζε σαν να μην ήταν εκεί… Το πρόσωπό του και τα δάκρυά του μαρτυρούσαν τον αφόρητο πόνο που ένιωθε.

Το έμφραγμα

Λίγες ημέρες αργότερα, συγκεκριμένα στις 3 Ιανουαρίου, διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο. Νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εμφραγμάτων της Α’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής και έδωσε τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Υπεβλήθη σε στεφανιογραφία, ακολούθησε τη θεραπεία που του σύστησαν οι γιατροί και έπειτα από έντεκα ημέρες κατάφερε να ξεπεράσει κάθε κίνδυνο και να πάρει εξιτήριο.

Επέστεψε στο σπίτι του και λίγο αργότερα επέστρεψε και στον τηλεοπτικό «αέρα».

Μόνο ο Θέμος του στάθηκε

Σε όλα αυτά τα απανωτά χτυπήματα ελάχιστοι βρέθηκαν κοντά στον Μικρούτσικο για να τον παρηγορήσουν. Η πιο γνωστή είναι η Βόσσου. Ωστόσο, δεν ήταν και η μοναδική.

Στο πλευρό του μουσικού και παρουσιαστή βρέθηκε και ο Θέμος Αναστασιάδης, με τον οποίο μάλιστα δεν είχαν υπάρξει φίλοι κατά το παρελθόν. Ο τελευταίος είχε προθυμοποιηθεί να στηρίξει τον Μικρούτσικο ηθικά και υλικά. Όπως αναφέρουν πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, επικοινωνούσε μαζί του –ή τουλάχιστον προσπαθούσε- σε εβδομαδιαία βάση, ενημερωνόταν για την κατάστασή του και πάντα τον ρωτούσε τι μπορούσε να κάνει ώστε να τον βοηθήσει.

Ο Μικρούτσικος, από την πλευρά του, εκτιμούσε το ενδιαφέρον του Αναστασιάδη, ο οποίος σε αντίθεση με πολλούς άλλους δεν είχε επωφεληθεί στο παρελθόν από τον ίδιο. Εντούτοις, ποτέ δεν πήρε κάτι από εκείνον αφού δεν το επέτρεπε η περηφάνειά του.

Δώστε σε ζωή σε αυτό που ονειρεύεστε με τα έπιπλα GAND.